Cha sieuw
Een van de bekendere Chinese vleesgerechten is char siu buikspek. Op de kaart bij een Chinees (afhaal)restaurant ook wel cha sieuw genaamd. Wij maken vandaag een char siu van kip. Wel van kippendij uiteraard. Die is net wat vetter en daardoor malser. Je kan overigens ook kippendij gebruiken met vel of kippenpoten of -bouten. Zorg wel dat je de kip een paar uur laat marineren. Of maak het lekker een dagje van te voren. Hoef je het de volgende dag alleen maar te grillen. Wat uiteraard ook uitstekend kan op de barbecue. Dankzij de 5-spice poeder krijgt het zijn typerende Chinese smaak. Heerlijk!
25 reacties
vraagje, kan dit op de bbq, of moet dat met de grillpan?
Dit kan zeker op de bbq hoor Ad!
Vanavond dit gerecht mogen proeven, gemaakt door mijn lief. Was echt enorm lekker !
Wat leuk om te horen Jan-Willem, fijn dat het in de smaak viel! 🙂
hallo, ik heb even en vraag.
welke saus is er lekker bij de Char Siu Chicken ?
ik heb het nu in de marinade staan voor morgen dus ben benieuwd
Is niet nodig Will, de marinade geeft meer dan genoeg smaak. Geniet ervan! 🙂
Wat eet je erbij?
Lekker wat rijst!
God-de-lijk!!!
Haha mooizo Bert! 🙂
Lijkt me lekker, met rijst…maar wat voor groente erbij?
Persoonlijk zouden we hier een frisse (groente)salade bij serveren Ron. Bijvoorbeeld ketoprak https://smaakmenutie.nl/ketoprak/ of petjil https://smaakmenutie.nl/petjil/
Hoi, welke ketjap gebruiken jullie?
In dit gerecht gebruiken we geen ketjap Raphaël! 🙂
Maar er staat toch soya saus in het recept?
Sojasaus is wat anders dan ketjap! Sojasaus wordt voornamelijk in de Japanse keuken gebruikt en ketjap in de Indische 🙂
Ah dus gewoon kikkoman?
Yes met de rode dop! Maar ander merk mag ook hoor
Goedemiddag als ik meer kippendijen neem.ongeveer 800 gram hoeveel.keer moet ik dan de marinade doen?
Ik zou dan x1,5 aanhouden!
Goedemorgen, lijkt me een lekker recept.
Zou het ook in de oven kunnen?
Met vriendelijke groet,
Ramon
Het zou wel moeten kunnen maar in een grillpan is het wel echt lekkerder Ramon! 🙂
vandaag gemaakt en door het lang marineren denk ik was de kip zo heerlijk mals.
wij gebruiken kippenborstfile
een echte aanrader
Hi. Kan ik het vlees marineren en dan invriezen?
Ja, dat zou wel moeten kunnen! Zelf hebben we dat echter niet eerder gedaan