Home Borrelhapjes en sausjes Brabantse worstenbroodjes

Brabantse worstenbroodjes

met grove mosterd!

door SmaakMenutie
Brabantse worstenbroodjes

Kei lekker

Vroeger had ik een Brabantse collega die altijd echte Brabantse worstenbroodjes trakteerde van de lokale bakker. Kei lekker vond ik ze. Ik dacht altijd dat het heel moeilijk was om te maken, maar wat blijkt, het is hartstikke makkelijk. Eet ze lekker warm met een beetje grove mosterd. En ook nog eens kidsproof. Dit recept is voldoende voor 15 worstenbroodjes.

Brabantse worstenbroodjes

Brabantse worstenbroodjes

Personen: 15 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.6/5
( 73 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g half-om-half gehakt
  • 250 g bloem
  • 70 g roomboter
  • 10 g kristalsuiker
  • 125 ml halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 1 zakje gist (7 g)
  • 3 el paneermeel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder

Zo maak je het

  • Ik gebruik de keukenmachine, maar je kan het natuurlijk ook met de hand doen. Doe 250 g bloem, 1 zakje gist, 2 tl zout, 10 g kristalsuiker, 125 ml halfvolle melk en 70 g roomboter (op kamertemperatuur) in de kom van je keukenmachine en kneed het deeg een minuut of 10 tot het mooi elastisch deeg is.
  • Kneed 15 bolletjes van ongeveer 30-35 g per stuk en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 20 minuten rijzen.
  • Kneed ondertussen 500 g half-om-half gehakt met 1 ei, 1/2 tl nootmuskaat, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 3-4 el paneermeel en een goede snuf zout en peper. Maak er balletjes van (30-35 g) en rol ze tot een worstje.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol de bolletjes deeg tot een ronde/ovale vorm en vul elk bolletje deeg met een worstje. Bestrijk lichtjes met wat ei en vouw dicht. Leg met de vouwrand naar beneden terug op de bakplaat en bestrijk met een beetje ei.
  • Bak de worstenbroodjes in ongeveer 20-25 minuten af. Serveer met mosterd.

Brabantse worstenbroodjes deegBrabants worstenbroodje gehaktBrabants worstenbroodje maken Brabants worstenbroodjes rollenBrabantse worstenbroodjesBrabants worstenbroodje recept

TIP

Worstenbroodjes over? Bewaar de worstenbroodjes in de koeling en bak enkele minuten af.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

28 reacties

Karel den Haan 14 april 2019 - 13:04

Kan ik recepten niet bewaren/opslaan ????

Reply
SmaakMenutie 14 april 2019 - 13:07

Nee helaas (nog) niet!

Reply
Marieke 6 september 2019 - 10:25

Natuurlijk kun je recepten opslaan op je mobiele tel. Dat doe ik ook en maak dan verschillende pagina’s aan, zoals..worstenbrood…

Reply
SmaakMenutie 6 september 2019 - 11:31

Ik geloof dat Karel bedoeld om de recepten op te slaan binnen een ‘mijn-omgeving’. Dat kan (nog) niet. Maar jouw manier is ook zeker een oplossing!

Reply
wil de rooij 5 september 2020 - 16:10

wat geniet ik van jullie recepten ik heb er al
verschillende gemaakt en ze zijn allemaal
heerlijk de recepten zijn heel duidelijk uitgelegd
met foto,s erbij super elke dag kijk ik weer
voor inspiratie dank jullie wel

Reply
SmaakMenutie 6 september 2020 - 09:57

Wat leuk om te horen, dankjewel Wil! Dat is precies wat we voor ogen hebben met onze recepten 🙂 Geniet ervan!

Reply
Agnes 6 december 2020 - 13:48

Ik mis het zout, daardoor waren ze flauw, ook gehakt mag wel wat meer kruidiger

Reply
SmaakMenutie 6 december 2020 - 13:54

Wij vonden zout niet nodig, gezien de hoeveelheid kruiden. Maar voeg het vooral de volgende keer toe Agnes! 🙂

Reply
Maarten 11 december 2020 - 09:57

Mooi recept!
We zijn maar met zen 2e, en bezoek mag even niet.
Kan ik de worsten broodjes ook invriezen?

Reply
SmaakMenutie 11 december 2020 - 16:10

Ja hoor Maarten, dat kan! Geniet ervan met z’n 2-en 🙂

Reply
1 2 3