Gers(t)!
Wij kwamen op het idee voor dit waanzinnig lekkere gerecht door twee vriendinnen van ons. Die kwamen een tijdje geleden voor ons koken (ja, dat gebeurt ook). Aangezien een van de twee vegetariër is, maakte ze een vegetarische versie. Orzo is bij uitstek geschikt voor deze doelgroep, gezien het heel voedzaam is en je het kan combineren met allerlei soorten (harde) groenten. Orzo, Italiaans voor gerst, is een gedroogde pastasoort en lijkt een beetje op de rijstkorrel die in risotto gebruikt wordt. Alleen is orzo veel sneller klaar. Wij kozen ditmaal voor een niet vegetarische variant, maar laat gerust de kip achterwege als je liever een vleesloze maaltijd wil. Daarnaast voegen we zongedroogde tomaatjes en courgette toe en voor de pittige touch wat heerlijke Zwitserse Gruyère.
24 reacties
Heerlijk gerecht, ik heb het gemaakt met vega kipstukjes voor herhaling vatbaar!
Kan ik ipv orso ook couscous gebruiken of gaat dat ten koste van de smaak
Zou ik niet doen! Bereidingswijze is al heel anders en bovendien een andere textuur en smaak. Orzo is een pastasoort en couscous is grof gemalen durumtarwe (veel zachter).
Gisterenavond gemaakt en gegeten. En zoals altijd met jullie recepten was het weer heerlijk.