Home Desserts en taarten Cheesecake met witte chocolade en zomerfruit

Cheesecake met witte chocolade en zomerfruit

door SmaakMenutie
Cheesecake met witte chocolade en zomerfruit

No-bake

Na het succes van deze no-bake aardbeien cheesecake maken we vandaag nog zo’n heerlijke taart: cheesecake met witte chocolade en zomerfruit. En ook voor deze cheesecake geldt: hij hoeft niet de oven in. Lekker makkelijk hè?!

“Voor de bodem verkruimelen wij Hollandse spritsen die we vermengen met gesmolten ongezouten roomboter”

Voor de bodem verkruimelen wij Hollandse spritsen die we vermengen met gesmolten ongezouten roomboter. Dat maakt de bodem heerlijk romig maar toch stevig. Zie hier het resultaat van een no-bake taart met een bodem van spritsen, een laag aardbeien cheesecake, een topping van witte chocolade en afgemaakt met Hollandse aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Mmmm!

Cheesecake met witte chocolade en zomerfruit

Cheesecake met witte chocolade en zomerfruit

Print dit recept
Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 39 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g mascarpone
  • 300 g naturel roomkaas
  • 250 g spritsen
  • 250 g aardbeien
  • 150 g blauwe bessen
  • 125 g frambozen
  • 100 g witte chocolade
  • 90 g ongezouten roomboter
  • 75 g kristalsuiker + 3 el
  • 50 g aardbeienjam
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakjes klopfix

Zo maak je het

  • Begin met de bodem. Verkruimel met de hand 250 g spritsen (of andere koekjes) fijn. Smelt 90 g ongezouten roomboter en meng dit door het koekkruim.
  • Bedek de bodem van een springvorm (22-24 cm) met bakpapier en verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk goed aan en zet weg in de koelkast.
  • Klop met een mixer (of de hand) 300 g roomkaas met 250 g mascarpone, 75 g kristalsuiker en 50 g (3 flinke el) aardbeienjam luchtig. Let op: zorg dat de roomkaas en mascarpone op kamertemperatuur zijn.
  • Klop 250 ml slagroom stijf met 3 el kristalsuiker en 1 zakje klopfix. Spatel de helft hiervan voorzichtig door het roomkaas-aardbeienmengsel. Bedek de bodem van de taart hiermee. Zet weer weg in de koeling.
  • Hak 100 g witte chocolade in stukjes. Deze mengen we zo door de topping.
  • Klop de andere 250 g mascarpone ietwat luchtig. Als het op kamertemperatuur is dan kan je dit gewoon met een lepel doen. Spatel voorzichtig de andere helft van de slagroom door de mascarpone. Meng ook de gehakte chocolade er voorzichtig doorheen.
  • Verdeel het mascarpone-witte chocolademengsel gelijkmatig over de taart. Zet de taart minimaal 2 uur in de koeling maar een nachtje is nog beter.
  • Maak de taart af door er vers zomerfruit over te verdelen. Wij kozen voor blauwe bessen, frambozen en Hollandse aardbeien. Smullen maar!

Ingrediënten bodem cheesecake Bodem cheesecake van spritsen en roomboter Aardbeien cheesecake Topping witte chocolade cheesecake Cheesecake met zomerfruit versieren Cheesecake met witte chocoladeCheesecake met witte chocolade en zomerfruit Witte chocolade cheesecake recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

8 reacties

Fiona 1 augustus 2018 - 16:40

Deze gaat op het lijstje voor me verjaardag volgende week 🙂 lijkt me heerlijk!

Reply
SmaakMenutie 3 augustus 2018 - 13:15

Lekker Fiona! En alvast gefeliciteerd! 🙂

Reply
Aline 31 januari 2019 - 22:44

Heel lekkere taart, heb mijne 5 uur in de koelkast laten staan maar was echter nog niet hard dus viel uit elkaar. Enig idee hoe dit kan? Ik heb er wel wat citroensap bij gedaan maar dat kan lijkt me niet zo’n groot effect hebben

Reply
SmaakMenutie 1 februari 2019 - 11:42

Hoi Aline, wat vervelend! Waren de roomkaas en mascarpone wel op kamertemperatuur? Te veel vocht (citroensap) kan er ook voor zorgen dat ‘ie niet stevig wordt.. Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
Jane 10 april 2021 - 09:06

Hmmm…lekker! Volgende week is mijn dochter jarig. Ik ga dit maken. Dank je wel voor het recept delen. 😊

Reply
SmaakMenutie 12 april 2021 - 10:50

Leuk Jane! Geniet ervan en alvast gefeliciteerd! 🙂

Reply
Yvette 25 juni 2021 - 18:24

Kan je deze taart ook invriezen?

Reply
SmaakMenutie 28 juni 2021 - 11:04

Hoi Yvette, nooit geprobeerd maar denk het eerlijk gezegd niet!

Reply