Kalfsvlees met tonijnsaus
De vertaling van vitello tonnato is ‘kalfsvlees met tonijnsaus’. Best een bijzondere combinatie als je er zo over nadenkt. Maar het is onwijs lekker. Dit heerlijke Italiaanse voorgerecht heb je in een mum van tijd gemaakt en daarom extra makkelijk als je (veel) eters krijgt. En niet alleen met de feestdagen, ook in de zomer is het heerlijk. Naast vitello tonnato zetten wij vaak een aantal Italiaanse gerechten als carpaccio en burrata op tafel, waar iedereen dan van kan pakken. Makkelijk en iedereen vindt het lekker. Vitello tonnato wordt dus bereid met kalfsfricandeau, maar varkensfricandeau is overigens ook prima als kalfsvlees niet verkrijgbaar is. We weten dat dit namelijk nog wel eens het geval kan zijn.
14 reacties
Vandaag voor het eerst dit recept gemaakt. Het is zo goed bevallen dat wij van plan zijn om het meermalen te eten.
Leuk om te horen! 🙂
Lekker
Thanks Renske!
Gisteravond gemaakt voor onze gasten, super LEKKER!!!!
Leuk dat je dit heerlijke gerecht aan je gasten hebt geserveerd Antoinette! Fijn dat het in de smaak viel 🙂
Hoi Marlein, wij gebruiken meestal op water en laten het water inderdaad weglekken. Maar op olijfolie kan ook hoor. Je voegt later toch nog wat olijfolie toe. Zonnebloemolie zou ik alleen niet doen. Succes! 🙂
Extra olijfolie? Dat staat niet in het recept…..
Net deze versie van vitello tonnato als voorgerecht van het kerstavondmenu gegeten.
Wat was dat smullen! Bedankt voor het delen van dit heerlijke recept.
Wat leuk dat je de vitello als voorgerecht hebt gemaakt! Fijn dat het in de smaak viel 🙂
We hebben genoten van dit recept, is een blijvertje hier.
Leuk om te horen Anneke! 🙂
Vanavond komt dit heerlijke gerechten weer op tafel. Echt voor een feestelijk etentje. Was eerder al groot succes.
Leuk Ria! Hopelijk hebben jullie een gezellige avond gehad 🙂