In een half uurtje
Ook zo gek op onze runderreepjes met groenten in hoisinsaus? Vandaag maken we er een variatie op, namelijk kip hoisin met groenten. Het lijkt misschien wel een beetje op deze kip cashew, alleen gebruiken we hier de zo kenmerkende smaak van hoisinsaus. De kipstukjes worden eerst kort gemarineerd in oester- en sojasaus en vervolgens roerbakken we de groenten mee. Je kan overigens elke groente kiezen die je lekker vindt. Het combineert bijvoorbeeld ook goed met paksoi of broccoli. Serveer met (udon)noedels of zoals wij met witte rijst. En voor de finishing touch maak je het geheel af met sesamzaad, cashewnoten en eventueel wat extra lente-ui. Klaar binnen 30 minuten!
10 reacties
Heel lekker! Heb me volledig aan het recept gehouden. Gegeten met noedels.
Heerlijk recept..iedereen heeft er vorige keer heerlijk van gegeten..vandaag ga ik hem voor de 2e keer maken..maar nu voeg ik een rode peper toe en broccoli..ik marineer de kip minstens 2 uurtjes..de lente-ui was vorige keer wat slap na het wokken..ik doe deze dus niet tegelijk met de paprika, maar iets later..hopelijk is het dan niet zo slap..
Goedemorgen!
Gebruiken jullie zoete of zoute sojasaus? 🙂
Ik wil dit recept heel graag eens maken, ziet er heerlijk uit!
Wij gebruiken altijd zoute sojasaus Marleen, tenzij anders vermeld. Voor de zoete variant kiezen we over het algemeen liever voor (zoete) ketjapsaus 🙂 Geniet ervan!
Was weer een toprecept, pan is leeg geschraapt…
Groetjes,
Jeannette
Het was een super lekker recept. Wij hebben er rijst bij gegeten. Dit is een blijvertje hoor
Een heel erg lekker recept, we hebben de kip ruim 3 uur gemarineerd.
Ook heb ik er brocolie en tuinerwtjes aan toegevoegd.
We hebben genoten en zeker voor herhaling vatbaar! Dank je wel heren!
Wij lusten geen champignons / paddenstoelen. Weten jullie een goed alternatief?
Je zou dan wat meer paprika kunnen gebruiken, of kies voor een andere groente als courgette!
Heren, bedankt voor dit heerlijke recept.
Dit is wel 1 van mijn favorieten.
Al heel vaak gemaakt, alleen voeg ik er nog wat winterpeen, sugarsnaps en 2 fijngesneden pepertjes aan toe.
Met vriendelijke groet,
Ramon.