Home Erik's Asia Kip hoisin met groenten

Kip hoisin met groenten

door SmaakMenutie
Kip hoisin

In een half uurtje

Ook zo gek op onze runderreepjes met groenten in hoisinsaus? Vandaag maken we er een variatie op, namelijk kip hoisin met groenten. Het lijkt misschien wel een beetje op deze kip cashew, alleen gebruiken we hier de zo kenmerkende smaak van hoisinsaus. De kipstukjes worden eerst kort gemarineerd in oester- en sojasaus en vervolgens roerbakken we de groenten mee. Je kan overigens elke groente kiezen die je lekker vindt. Het combineert bijvoorbeeld ook goed met paksoi of broccoli. Serveer met (udon)noedels of zoals wij met witte rijst. En voor de finishing touch maak je het geheel af met sesamzaad, cashewnoten en eventueel wat extra lente-ui. Klaar binnen 30 minuten!

Kip hoisin

Kip hoisin met groenten

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 55 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 rode paprika
  • 3 el hoisin saus
  • 2 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 3 cm verse gember
  • Witte rijst (of noedels)
  • Zonnebloemolie
  • Sesamzaad (optioneel)
  • Cashewnoten (optioneel)

Zo maak je het

  • Marineer 400 g kip(dij)filet met 2-3 el oestersaus en 1 el sojasaus. Zet even weg.
  • Snijd ondertussen 2 tenen knoflook fijn en rasp ongeveer 3 cm verse gember (of snijd ragfijn).
  • Snijd ook alvast 250 g kastanjechampignons in plakjes, 1 rode paprika in smalle reepjes en 1 bos lente-ui in grove stukken.
  • Verhit een scheut (zonnebloem- of arachide)olie in de wok en roerbak de gemarineerde kip ongeveer 5 minuten. De kip hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Voeg de gesneden paprika, lente-ui en champignons toe en roerbak op (middel)hoog vuur. Eerst zal het vocht afgeven. Roerbak vervolgens tot het vocht is verdampt.
  • Voeg op het einde de knoflook en gember toe en bak al omscheppend nog 1 minuutje mee. Voeg 3 el hoisinsaus toe en roerbak nog 2-3 minuten mee. Serveer (optioneel) met sesamzaad, wat (gehakte) cashewnoten, extra lente-ui en rijst of noedels.

Hoisin kip receptKip hoisin marinadeKip in hoisinsausKip hoisinKip met groenten in hoisinsaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

10 reacties

Wieke 15 januari 2023 - 18:36

Heel lekker! Heb me volledig aan het recept gehouden. Gegeten met noedels.

Reply
Iris 2 februari 2023 - 15:49

Heerlijk recept..iedereen heeft er vorige keer heerlijk van gegeten..vandaag ga ik hem voor de 2e keer maken..maar nu voeg ik een rode peper toe en broccoli..ik marineer de kip minstens 2 uurtjes..de lente-ui was vorige keer wat slap na het wokken..ik doe deze dus niet tegelijk met de paprika, maar iets later..hopelijk is het dan niet zo slap..

Reply
Marleen 20 februari 2023 - 07:39

Goedemorgen!
Gebruiken jullie zoete of zoute sojasaus? 🙂
Ik wil dit recept heel graag eens maken, ziet er heerlijk uit!

Reply
SmaakMenutie 20 februari 2023 - 15:14

Wij gebruiken altijd zoute sojasaus Marleen, tenzij anders vermeld. Voor de zoete variant kiezen we over het algemeen liever voor (zoete) ketjapsaus 🙂 Geniet ervan!

Reply
Jeannette 12 mei 2023 - 08:26

Was weer een toprecept, pan is leeg geschraapt…

Groetjes,
Jeannette

Reply
Gerda 22 mei 2023 - 17:21

Het was een super lekker recept. Wij hebben er rijst bij gegeten. Dit is een blijvertje hoor

Reply
Rianne 12 juli 2023 - 18:40

Een heel erg lekker recept, we hebben de kip ruim 3 uur gemarineerd.
Ook heb ik er brocolie en tuinerwtjes aan toegevoegd.
We hebben genoten en zeker voor herhaling vatbaar! Dank je wel heren!

Reply
Kai 9 januari 2024 - 15:03

Wij lusten geen champignons / paddenstoelen. Weten jullie een goed alternatief?

Reply
SmaakMenutie 10 januari 2024 - 15:29

Je zou dan wat meer paprika kunnen gebruiken, of kies voor een andere groente als courgette!

Reply
Ramon 4 augustus 2024 - 11:00

Heren, bedankt voor dit heerlijke recept.
Dit is wel 1 van mijn favorieten.
Al heel vaak gemaakt, alleen voeg ik er nog wat winterpeen, sugarsnaps en 2 fijngesneden pepertjes aan toe.
Met vriendelijke groet,
Ramon.

Reply