7,4K
Knoflook en olie
Al eerder maakten we zelf mayonaise (in 5 minuten!). Dus ja, dan is het net zo makkelijk om ook zelf aioli te maken. Het woord aioli komt oorspronkelijk uit het Spaans, en is een samentrekking van de woorden voor knoflook en olie (all i oli). Je kan dus al raden wat de hoofdingrediënten zijn. Gezien het aantal teentjes knoflook dat er in gaat wil ik je adviseren om niet nog hele wilde plannen voor daarna te maken 😉 Lekker om te serveren als tapa met (stok)brood.
5 reacties
De aïoli smaakt te sterk naar mosterd (bitter). Voor de rest is hij prima gelukt. Weet alleen niet hoe ik dat kan oplossen (mayo? Citroensap?) tips zijn welkom
Hoi Marcel, heb je wel de juiste olie gebruikt? Bitterheid komt vaak door een verkeerd gebruik van olie, vandaar dat wij arachide olie gebruiken en geen olijfolie.
Erg lekker!
Hoe lang kan ik hem bewaren?
Fijn Lisanne! Gezien de rauwe ei adviseren wij om het niet langer dan 1 dag te bewaren
Zou de mosterd er uit laten en gewoon maken met zonnebloem olie. En wat peterselie er in is ie vele malen lekkerder md schoonvader komt uit Spanje en die weet precies hoe je het moet maken 😜