Home Pasta Pasta met zalm en truffelolie

Pasta met zalm en truffelolie

door SmaakMenutie
Pasta met zalm en truffelolie

Verse ingrediënten

Oh my… dit is echt zó lekker! Het geheim: gebruik verse ingrediënten. Dit is echt zo’n pasta die je in Italië ook krijgt. De aroma’s van de truffelolie laten je keuken heerlijk ruiken. En dan heb je het nog niet eens geproefd. De truffelolie geeft de pasta een hele rijke smaak. Weinig ingrediënten maar wel perfect in balans. Glas goede witte wijn erbij en je waant je in Toscane. Trek gekregen? Laten we maar snel beginnen!

Pasta met zalm en truffelolie

Pasta met zalm en truffelolie

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 58 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g zalm(haas)
  • 160 g tagliatelle
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 citroen
  • 4 el truffelolie
  • Verse Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum
  • Grof zeezout
  • Zwarte peper

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Kruid de zalm met grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Besprenkel met truffelolie en plaats ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen voor 2 personen circa 160 g tagliatelle (of andere pasta) in 8-10 minuten beetgaar.
  • Snijd ondertussen 2 kleine tenen knoflook fijn en hak een handje verse basilicum grof. Rasp ook alvast wat verse Parmezaanse kaas.
  • Zodra de pasta klaar is meng je dit met 4 riante el truffelolie, de gesneden knoflook, de fijngehakte basilicum, het sap van een halve citroen, een snufje grof zeezout en wat vers gemalen zwarte peper.
  • Verdeel het over 2 borden en verdeel hierover ook de zalm (gescheurd of laat heel). Maak af met verse Parmezaanse kaas en voeg naar smaak extra grof zeezout, peper en/of truffelolie toe. Eet smakelijk!

Pasta zalm ingrediënten Pasta met zalm en truffelolie Pasta zalm met truffelolie

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

21 reacties

Jeannette 11 mei 2023 - 11:05

Wat een toprecept! Zo snel, simpel en heerlijk! Weer één voor op de favorietenlijst!

Groetjes,
Jeannette

Reply
Ancella 23 januari 2023 - 14:49

Echt een heerlijk recept! Ik heb het recept gemaakt met zalm & kabeljauw in een ovenschaal. De kinderen zijn niet zo gek op zalm. Ze vonden het heerlijk en wij ook!

Reply
Els 22 januari 2023 - 10:42

Hoi Eric en Tim. Lijkt me heerlijk, maar zou je ook gerookte zalm kunnen gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 23 januari 2023 - 10:23

Jazeker! 🙂

Reply
Laura 25 mei 2022 - 15:46

Ik wil het recept graag voor 8 personen maken. Moet ik alle ingrediënten dan x 4 doen?? dus 8 tenen knoflook en sap van 2 citroenen?

Reply
SmaakMenutie 25 mei 2022 - 15:55

Nee zeker niet hoor Laura, ik zou de tenen knoflook en citroen x2 doen. De truffelolie wel flink wat meer, anders proef je het niet. Misschien dat x3. Het is een beetje op gevoel 🙂 Geniet ervan!

Reply
Martin 1 december 2022 - 10:15

Gebruiken jullie truffelolie van witte of zwarte truffels? Of maakt dat weinig uit?

Reply
SmaakMenutie 1 december 2022 - 10:46

Wij gebruiken witte, maar zwart kan net zo goed!

Reply
Edith 6 augustus 2021 - 13:08

Heerlijk recept al een paar keer gemaakt . Kan ik dit ook met tonijn maken ?

Reply
SmaakMenutie 9 augustus 2021 - 11:53

Leuk Edith! En ik denk dat je ook tonijn kan gebruiken, niet eerder geprobeerd maar zal wel moeten kunnen. Zou dan wel voor verse gaan.. Geniet ervan en ben benieuwd!

Reply
1 2 3