Verse ingrediënten
Oh yes, deze pasta met zalm en truffelolie is echt zo’n gerecht dat je meteen meeneemt naar de Italiaanse kust.
Wat deze maaltijd zo bijzonder maakt? Het draait helemaal om de kwaliteit van de ingrediënten. De zachte zalm combineert heerlijk met de kenmerkende smaak van truffelolie. Wij vinden dat dit soort gerechten bewijzen dat je met een paar simpele, maar goede, ingrediënten een waar feestje op je bord kunt maken.

Truffelolie is een smaakmaker die veel krachtiger is dan je misschien verwacht. Oorspronkelijk komt truffelolie van zwarte of witte truffels, de welbekende zeldzame paddenstoelen die diep onder de grond groeien en al eeuwenlang in de keuken worden gebruikt. De olie geeft een soort van aardse aroma die een subtiele ‘luxe’ geeft aan elk gerecht. Let wel: minder is meer, want té veel kan de smaak ook verpesten.
Verse zalm: voedzaam en veelzijdig
Verse zalm is niet alleen ontzettend lekker, maar ook super gezond. Het zit boordevol omega-3 vetzuren die goed zijn voor je hart en hersenen. Daarnaast levert zalm veel eiwitten, vitamine D en B12. Door de zalm eerst licht te kruiden met peper en zout en daarna te besprenkelen met (goede!) truffelolie, krijgt het visje die perfecte smaakbalans voordat het de oven ingaat. Zo blijft de zalm heerlijk mals en krijgt hij die subtiele truffel smaak.
Snel genieten
Wij gebruiken graag tagliatelle, omdat deze brede pasta de saus en smaken goed vasthoudt. Als de pasta klaar is, mengen we hem met extra truffelolie, knoflook, verse basilicum en een scheut citroensap. Dat geeft het gerecht een frisse twist die mooi contrasteert met de rijke smaak van zalm.

Serveer de pasta met een moot zalm eroverheen (of scheur in stukken), bestrooi met vers geraspte Parmezaanse kaas en maak het eventueel af met een beetje grof zeezout, zwarte peper of een extra drupje truffelolie. En vergeet niet een goed glas witte wijn erbij. Zo zit je binnen no-time in Toscane, zonder het huis uit te hoeven!
21 reacties
Heerlijk recept al een paar keer gemaakt . Kan ik dit ook met tonijn maken ?
Leuk Edith! En ik denk dat je ook tonijn kan gebruiken, niet eerder geprobeerd maar zal wel moeten kunnen. Zou dan wel voor verse gaan.. Geniet ervan en ben benieuwd!
Ik wil het recept graag voor 8 personen maken. Moet ik alle ingrediënten dan x 4 doen?? dus 8 tenen knoflook en sap van 2 citroenen?
Nee zeker niet hoor Laura, ik zou de tenen knoflook en citroen x2 doen. De truffelolie wel flink wat meer, anders proef je het niet. Misschien dat x3. Het is een beetje op gevoel 🙂 Geniet ervan!
Gebruiken jullie truffelolie van witte of zwarte truffels? Of maakt dat weinig uit?
Wij gebruiken witte, maar zwart kan net zo goed!
Hoi Eric en Tim. Lijkt me heerlijk, maar zou je ook gerookte zalm kunnen gebruiken?
Jazeker! 🙂
Echt een heerlijk recept! Ik heb het recept gemaakt met zalm & kabeljauw in een ovenschaal. De kinderen zijn niet zo gek op zalm. Ze vonden het heerlijk en wij ook!
Wat een toprecept! Zo snel, simpel en heerlijk! Weer één voor op de favorietenlijst!
Groetjes,
Jeannette