Home Desserts en taarten Mango cheesecake

Mango cheesecake

No-bake

door SmaakMenutie
Mango cheesecake

Tropische taart

Ja hoor, we hebben er weer een: een heerlijke no-bake cheesecake. Vandaag eentje met mango. De mango zorgt voor een frisse smaak en is heerlijk in combinatie met de Oreo-bodem. Het enige wat je nodig hebt is een blender. Inderdaad, zó simpel kan het zijn. Echt iedereen kan deze tropische taart maken, dus waar wacht je nog op?

Mango cheesecake

Mango cheesecake (no bake!)

Personen: 6 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.9/5
( 58 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g roomkaas (MonChou)
  • 100 g witte suiker
  • 50 g roomboter
  • 200 ml slagroom
  • 9 gelatineblaadjes
  • 2 mango's
  • 1 pak Oreo koekjes
  • 1/2 citroen (sap)

Zo maak je het

  • Verkruimel 1 pak Oreo-koekjes met behulp van de (staaf)mixer en doe het kruim in een kom.
  • Laat 50 g roomboter in een pannetje smelten (niet laten koken) en voeg toe aan het Oreo-kruim.
  • Bedenk de bodem van een kleine springvorm (18-20 cm) met het Oreo-mengsel. Plaats de springvorm in de koelkast.
  • Week in een kommetje 5 gelatineblaadjes in een klein laagje water circa 5 minuten. Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm c.q. smelt vervolgens met 5 el water in een pannetje. Dit duurt maar een paar seconden. Laat even afkoelen.
  • Schil ondertussen 2 rijpe mango's en snijd in grove stukken. Doe anderhalve mango in de blender samen met 200 ml slagroom, 200 g roomkaas, 100 g witte suiker, het sap van een 1/2 citroen en de afgekoelde gelatine.
  • Mix het geheel op hoge stand tot je een mooie gladde vulling hebt. Schenk de vulling over de Oreo-bodem en zet nu minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Maak na 4 uur de topping. Week opnieuw 4 gelatineblaadjes in een klein laagje water. Knijp na 5 minuten uit en verwarm heel kort met 4 el water. Laat even afkoelen
  • Doe de overgebleven halve mango in de blender samen met 3 el witte suiker, de afgekoelde gelatine en 50 ml ijskoud water (of ijsblokjes).
  • Mix tot een glad geheel en schenk over de cheesecake. Plaats nog even 10-15 minuten terug in de koeling om verder op te stijven.
  • Decoreer de taart naar keuze met toefjes slagroom, stukjes Oreo en extra vruchten zoals mango of aardbei. 

Cheesecake ingrediëntenMango cheesecake receptCheesecake makenMango cheesecake no bakeMango cheesecake

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

13 reacties

Cocina Liduina 28 december 2023 - 11:33

Verse mango bevat enzymen waardoor de gelatine zijn werk niet kan doen. De helft van de mangopuree verwarmen en daar de gelatine in oplossen werkt wel is mijn ervaring.
Er zijn meer fruitsoorten die vers niet met gelatine goed gaan . Uit blik werkt het wel.

Reply
Sarah 15 juli 2023 - 13:47

Ook hier was de taart helaas nog lopend. Dacht dat ze wel nog zou ‘uitharden’ als ik ze een nacht langer in de ijskast zou zetten, maar heeft helaas niet mogen baten. Van smaak wel super lekker!

Reply
Rianne 11 december 2022 - 13:02

Smaak is goed, maar de vulling is veel te zacht, taart zakte helemaal in, leek wel kwark. Helaas op het allerlaatste moment dus alsnog een kant en klare appeltaart uit de supermarkt gehaald 🙁

Reply
1 2