8,9K
Lekker met chocolade, cheesecake, ……
Ben jij ook zo gek op karamelsaus? Heerlijk met chocolade, cheesecake, ijs en zelfs kruidnoten… Mmmm! Maar wist je dat het super makkelijk is om het zelf te maken? Binnen 20 minuten heb je zelf je eigen gezouten karamelsaus gemaakt. Kijk maar!
22 reacties
Voeg je de gelatine aan gesmolten chocola toe of aan andere mengsel lijkt mij bij het warme om op te lossen dit staat niet duidelijk in recept.
Hoi Conny, deze vraag gaat over de Tony Chocolonely cheesecake denk ik ;). De gelatine voeg je toe aan het monchou-slagroommengsel. Daarna de gesmolten chocolade pas. Succes!
Waar gebruik je salted caramel voor
Hoi Rosalie, salted caramel kan je gebruiken op bijvoorbeeld chocolade, cheesecake, ijs en zelfs kruidnoten!
Moet ik de salted caramel dezelfde dag gebruiken? Of kan ik deze ook een dag eerder maken? Dezelfde vraag heb ik ook voor de cheesecake ?
Hoi Maaike, de salted caramel kan je makkelijk een dag eerder maken! Evenals de cheesecake 🙂 Mmm!
Hoi hoe lang kan je de salted caramel bewaren?
Hoi Wendy, lang! Je kan het wel tot een week of twee bewaren in de koelkast. Groet, Tim- SmaakMenutie
Ik heb de salted caramel gemaakt en staat in de koelkast. Nu is hij wel gestold zag ik. Moet ik hem “warm” maken om hem over de cheesecake te gieten?
Hoi Annelies, ja je kan de salted caramel weer heel langzaam even in een pannetje zacht laten worden zodat je deze over de cheesecake kan gieten. Lekker hoor! Succes 🙂
Hoi, ik wil de salted caramel ootrekken in spuitjes, zodat men de volgende dag zelf zijn cupcake kan “injecteren”. Mn wekker gaat al om 5.45 dus zit er niet op te wachten dat ik het de dag zelf pas lan optrekken in de spuitjes…maar blijft het buiten de koeling ook een nacht goed, en ook vloeibaar??
Hoor supergraag, want wik graag een goedscorende caramelsaus en deze lijkt te voldoen 😉
Hoi Maaike, wat een leuk idee! Als de karamelsaus afkoelt, dan wordt hij steviger. En goede karamelsaus is alleen als hij warm is goed te gebruiken. Hij wordt dus eigenlijk altijd hard, zowel in als buiten de koelkast. Ben dus bang dat je het echt even op moet warmen en dan moet optrekken in de spuitjes. Succes! Groet, team SmaakMenutie
ZO, DIE GING ERIN, ALS …..HEERLIJKE TAART, MIJN KLEINDOCHTER VIERT VAN HET WEEKEND HAAR VERJAARDAG, EN JA HOOR OMA MAAKT DE TAART, CALORIEËN BOM, MAAR DAN HEB JE OOK WAT!
Haha zo mogen we het horen! Fijn dat het in de smaak viel. Enne.. gefeliciteerd! 🙂
Hallo ik ben de caramel aan het maken maar klopt het dat het ook langer duurt dan 10 min voordat het water verdampt is??
Gr nyreen
Ja het kan soms wat langer duren, het zal een beetje afhankelijk zijn van je gaspit (kookplaat). Succes!
Goed om te lezen want ik sta inmiddels al 25 min naar mijn pannetje te staren… 🙂
Zal hem iets hoger zetten. Kost me veel moeite om eraf te blijven, haha
Haha succes en geniet ervan!
Heb ik wellicht het water en de suiker van te voren teveel geroerd, dat het wel 30 min duurde? Ik heb er absoluut niet aan gezeten!
Hoe weet ik dat het water is verdampt, want het bubbelde nog steeds, maar opeens werd het heel snel heel donkerbruin. Ik heb snel de boter toegevoegd en daarna de slagroom.
Het is gelukkig niet verbrand, maar wel donker
Klopt het, dat het vrij dun is als het nog warm is?
Hoi Miranda, waarschijnlijk stond het vuur net wat te laag, maar dat het wat langer duurde is op zich geen probleem. Zodra het water is verdampt moet je het vuur direct wat lager zetten en dan inderdaad de rest toevoegen. Als het warm is dan is het wat dunner dan wanneer het afgekoeld is, maar het zou wel stroperig moeten zijn al. Hopelijk was de smaak desondanks goed!
Hoi! Hoelang blijft de caramelsaus zacht? Ik wil deze ’s ochtends maken en over als die lauw is over de cheesecake doen, maar moet de taart daarna nog meenemen en dan pas wordt ervan gegeten. Als die stolt, wordt het dan erg hard? Dank je!
Ik zou ‘m apart houden en dan verwarmen zodra je de cheesecake wil gaan serveren. Dan wordt ‘ie weer wat vloeibaarder. Geniet ervan!