Precies wat je nodig hebt
Op zoek naar een simpel en super smaakvol ovengerecht dat je weinig moeite kost? Deze ovenschotel met kip en paprika is precies wat je nodig hebt!
De combinatie van malse kip, geroosterde paprika en een romige saus maakt dit gerecht echt een succes bij iedereen. Bovendien doet de oven het meeste werk voor je! Ideaal voor een doordeweekse dag of als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan.
Een romige, smaakvolle saus
De basis van deze ovenschotel met kip en paprika is zonder twijfel de saus. We mengen kippenbouillon met crème fraîche, knoflook, grove mosterd en een vleugje citroensap. Deze saus zorgt ervoor dat de kip lekker mals blijft en de groenten zowel hun smaak als vitaminen behouden.
De perfecte combinatie van kip en groenten
Naast kipdijfilet en paprika voegen we ook rode ui en een handjevol cherrytomaatjes toe aan de braadslee. Dit zorgt voor extra smaak en bovendien een mooie kleur op je bord. Om het gerecht te karameliseren en een ‘zoetje’. te geven, schenken we er vloeibare honing overheen. Dit zorgt voor een subtiele karamelisatie in de oven. Tot slot leggen we een paar schijfjes citroen bovenop voor een extra frisse touch— vergeet deze overigens niet te verwijderen als je het serveert.
Hoe maak je er een volledige maaltijd van?
Wil je er een compleet gerecht van maken? Serveer er dan wat aardappelpartjes of witte rijst bij. Heb je meer zin om te kluiven? Vervang de kipdijfilet dan gerust door drumsticks of kippenbouten.
Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 °C en laat het geheel 35-45 minuten bakken tot de kip gaar is en de groenten lekker geroosterd zijn. Eet smakelijk!
35 reacties
Wij vonden de grove mosterd en de citroen wat overheersen, volgende keer nemen we milde mosterd en mischien geen citroen of andersom
Wat een super lekker gerecht!
Ik heb er nog een halve courgette door gedaan… mmmm smullen.
Wel vroegen wij ons af waarom het in een ovenschaal met een dunne wand moet.
Ik had het nu in een brownievorm 🙂 gedaan (paste precies) omdat al mijn ovenschalen van dik glas of steen zijn. Alleen koelde het nu zo snel af.
Daarnaast was de saus erg dun. Hoe kan ik het beter binden?
O ik lees net terug dat een dunne ovenschaal ivm het kookvocht beter is, maar dat hielp in mijn geval dus niet. Hoe kan ik de saus wat dikker krijgen? Minder water gebruiken?
Leuk om te horen Liesbeth en lekker die courgette als extra vulling! Om het wat dikker te krijgen zou ik een maizena papje maken en toevoegen 🙂
Hallo
Ik wil dit recept vandaag gaan maken,maar kan ik het een paar uur van te voren al klaar maken en later in de oven doen.
Alvast bedankt.
Zou ik niet doen, de bereiding is maar 10 minuten. Vers klaargemaakt is echt het allerlekkerst 🙂
Hoe groot is jullie braadslede?
32×20!
Klopt het dat er veel kookvocht ontstaat.
Heb deze nu afgegoten en als jus gebruikt
Heb je toevallig een dikke ovenschaal gebruikt Hans? Het klopt wel dat er wat kookvocht ontstaat, maar als het goed is dikt het ook wel wat in. Daarom denk ik dat je een te dikke ovenschaal hebt gebruikt..