Home Hoofdgerechten Ovenschotel met kip en paprika

Ovenschotel met kip en paprika

door SmaakMenutie
Ovenschotel met kip en paprika

Precies wat je nodig hebt

Op zoek naar een simpel en super smaakvol ovengerecht dat je weinig moeite kost? Deze ovenschotel met kip en paprika is precies wat je nodig hebt!

De combinatie van malse kip, geroosterde paprika en een romige saus maakt dit gerecht echt een succes bij iedereen. Bovendien doet de oven het meeste werk voor je! Ideaal voor een doordeweekse dag of als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

Kip ovenschotel

Een romige, smaakvolle saus

De basis van deze ovenschotel met kip en paprika is zonder twijfel de saus. We mengen kippenbouillon met crème fraîche, knoflook, grove mosterd en een vleugje citroensap. Deze saus zorgt ervoor dat de kip lekker mals blijft en de groenten zowel hun smaak als vitaminen behouden.

Bouillon

De perfecte combinatie van kip en groenten

Naast kipdijfilet en paprika voegen we ook rode ui en een handjevol cherrytomaatjes toe aan de braadslee. Dit zorgt voor extra smaak en bovendien een mooie kleur op je bord. Om het gerecht te karameliseren en een ‘zoetje’. te geven, schenken we er vloeibare honing overheen. Dit zorgt voor een subtiele karamelisatie in de oven. Tot slot leggen we een paar schijfjes citroen bovenop voor een extra frisse touch— vergeet deze overigens niet te verwijderen als je het serveert.

Ovenschotel kip maken

Hoe maak je er een volledige maaltijd van?

Wil je er een compleet gerecht van maken? Serveer er dan wat aardappelpartjes of witte rijst bij. Heb je meer zin om te kluiven? Vervang de kipdijfilet dan gerust door drumsticks of kippenbouten.

Ovenschotel met kip

Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 °C en laat het geheel 35-45 minuten bakken tot de kip gaar is en de groenten lekker geroosterd zijn. Eet smakelijk!

Ovenschotel kip ingrediënten
Ovenschotel met kip en paprika

Ovenschotel met kip en paprika

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 166 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet
  • 125 g crème fraîche
  • 125 g cherrytomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 citroen
  • 1 kip bouillonblokje
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el grove mosterd
  • Aardappelpartjes (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng 200 ml water aan de kook en voeg 1 kippenbouillon blokje toe. Zet het vuur uit en klop 125 g crème fraîche door de bouillon.
  • Voeg vervolgens 2-3 geperste tenen knoflook, 2 el grove mosterd en 1 el citroensap door de bouillon.
  • Snijd 400 g kipdijfilet grof, 2 paprika's in reepjes, 1 rode ui in grove stukken en halveer 125 g cherrytomaatjes. Hussel alles door elkaar in een braadslee (of ovenschaal met dunne wand).
  • Schenk het bouillon-crème fraîche mengsel erover en druppel gelijkmatig tevens 2 el vloeibare honing over het geheel. Maak af met wat schijfjes citroen. Plaats het geheel 35-45 minuten in het midden van de oven.
  • Verwijder de schijfjes citroen en serveer eventueel met wat aardappelpartjes (of schijfjes) of kies voor witte rijst.

Ovenschotel met kip en paprika

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

35 reacties

Colin 10 maart 2023 - 21:35

Wij vonden de grove mosterd en de citroen wat overheersen, volgende keer nemen we milde mosterd en mischien geen citroen of andersom

Reply
Liesbeth 25 januari 2023 - 10:14

Wat een super lekker gerecht!
Ik heb er nog een halve courgette door gedaan… mmmm smullen.
Wel vroegen wij ons af waarom het in een ovenschaal met een dunne wand moet.
Ik had het nu in een brownievorm 🙂 gedaan (paste precies) omdat al mijn ovenschalen van dik glas of steen zijn. Alleen koelde het nu zo snel af.
Daarnaast was de saus erg dun. Hoe kan ik het beter binden?

O ik lees net terug dat een dunne ovenschaal ivm het kookvocht beter is, maar dat hielp in mijn geval dus niet. Hoe kan ik de saus wat dikker krijgen? Minder water gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 25 januari 2023 - 10:31

Leuk om te horen Liesbeth en lekker die courgette als extra vulling! Om het wat dikker te krijgen zou ik een maizena papje maken en toevoegen 🙂

Reply
Gaby 14 december 2022 - 12:41

Hallo
Ik wil dit recept vandaag gaan maken,maar kan ik het een paar uur van te voren al klaar maken en later in de oven doen.
Alvast bedankt.

Reply
SmaakMenutie 14 december 2022 - 12:59

Zou ik niet doen, de bereiding is maar 10 minuten. Vers klaargemaakt is echt het allerlekkerst 🙂

Reply
Christa 26 oktober 2022 - 21:37

Hoe groot is jullie braadslede?

Reply
SmaakMenutie 27 oktober 2022 - 10:18

32×20!

Reply
Hans 9 oktober 2022 - 19:48

Klopt het dat er veel kookvocht ontstaat.
Heb deze nu afgegoten en als jus gebruikt

Reply
SmaakMenutie 10 oktober 2022 - 13:02

Heb je toevallig een dikke ovenschaal gebruikt Hans? Het klopt wel dat er wat kookvocht ontstaat, maar als het goed is dikt het ook wel wat in. Daarom denk ik dat je een te dikke ovenschaal hebt gebruikt..

Reply
1 2 3 4