Indiaas tintje
Wij zijn echt gek op Indiase curry’s. Alleen jammer dat het best een werkje is om dit te maken. Daarom maken we vandaag een twist op de curry, maar dan wel eentje die binnen een half uur klaar is. Namelijk deze heerlijk kip in een romige tomatensaus met kerrie en groenten.
De garam massala geeft echt een Indiaas tintje aan dit gerecht en de yoghurt zorgt voor de romige smaak. Als groenten gebruiken we courgette en paprika, maar varieer hier gerust mee of voeg nog extra tomaten toe. Kortom, een perfect gerechtje met een wereldse smaak voor je drukke doordeweekse dag. Eet smakelijk!
82 reacties
Hallo Tim en Erik, ik lees in het recept dat er peterselie gebruikt moet worden maar op het plaatje zie ik selderij? Klopt dit?
Haha nee het is toch echt peterselie hoor Raphaël op de afbeelding! ?
Hallo Tim en Erik wat voor komijn moet er toegevoegd worden de poeder of de zaadjes?
Hoi Rina, wij gebruiken komijnpoeder (djintan)
Ik heb dit gerecht gemaakt en het smaakt heerlijk. Wel heb ik een schepje suiker erbij gedaan. Straks met witte rijst, gebakken uitjes en komkomner eten…..enak sekali!
Fijn dat ons recept in de smaak viel Paul! Leuk om te horen 🙂
Wat bedoel je met goede kerriepoeder?
Hoi Linda, poeder met een krachtige kerriesmaak 🙂
Het was heerlijk! ik weet niet of ik de goede kerriepoeder had, maar we hebben genoten. Zeker voor herhaling vatbaar.
Dan was het vast en zeker de juiste! Fijn dat het recept in de smaak viel 🙂
Ideaal recept voor ons groot pleeggezin met 11 jongeren! Het was erg lekker!
Omdat we een aantal jongeren hebben die zonder zuivel moeten eten hebben we de Griekse yoghurt vervangen voor Alpro cooking room. Werkt prima!
Erg lekker. Ik heb 300 gram kippedijfilet genomen en een gele paprika extra. Bestrooid met verse koriander. Ik heb een goede garam masala genomen. Heerlijk.
Heerlijk Jolanda! Fijn dat het in de smaak viel 🙂
Was echt super lekker!
Dat horen we graag, leuk! 🙂
Heb het gisteren gemaakt precies zoals het op het recept stond smaakte heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar
Hier staat gemiddeld 3 a 4 dagen van de week een menu van jullie website op tafel het is heel leuk om te doen
Ontzettend leuk om te horen dat onze recepten in de smaak vallen Cor! Bedankt voor je berichtje 🙂
Vanavond gegeten weer een heerlijk recept die gaan we nog eens maken
Leuk Rina! 🙂
Ook weer een geweldig gerecht!
Dankjewel voor het compliment Wendy! 🙂
Super lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Leuk om te horen Annie, thanks! 🙂
Njam njam, heerlijk en super gemakkelijk
Thanks Joyce, fijn dat het in de smaak viel! 🙂
Deze zaterdag gegeten. Zelf een beetje pittiger gemaakt. De griekse yoghurt er door maakt m romig en geeft een heerlijke smaak. Bedankt weer!
Goed om te horen Hielco! Maak ‘m inderdaad zo pittig als je zelf wil, net wat je lekker vindt 🙂
Wij hebben garnalen gebruikt i.p.v. kip en dat was ook erg lekker. Dankje voor het idee!
Wat een goed idee, lekker Laura!
Man, man, man, wat kansloos lekker deze 🙂
Eindelijk een site gevonden waar het om lekker eten draait en niet alleen maar met praktisch ongekookte, dus keiharde en gezonde groenten en recepten. Gezond eten kan en mag toch ook lekker zijn?|
Echt, hou vol mannen.
Haha dankjewel Bert! Wat ontzettend leuk om te horen. Dat klopt helemaal wat je zegt. Eten moet vooral lekker zijn en als je een goede balans hebt tussen gezond en “minder gezond” dan kan dat prima 🙂
Ziet er heerlijk uit! Weten jullie een (al dan niet self made?) alternatief voor het Heinz pakje? Om t suiker en zout gehalte wat lager te krijgen. Dank!
Hi Miranda, ja het is ook heerlijk! Je zou ook verse tomaten kunnen gebruiken 🙂
Ziet er weer heerlijk uit! Moet je voor 5 pers. dubbele hoeveelheden gebruiken? Alvast bedankt!
Dankjewel Joke, bedankt voor het compliment! Het is ook een heerlijk gerecht. Je kan inderdaad de dubbele hoeveelheid aanhouden, maar wees wat voorzichtiger met de garam massala want deze is erg overheersend. Laat het smaken! 🙂
Goedemorgen,
Kan ik ipv yoghurt ook kokosmelk gebruiken??
Hoi Christine, ja dat kan wel maar kies dan voor een dikke variant! Succes 🙂
Heerlijk recept!
Leuk om te horen Marianne! 🙂
Hij was heerlijk , we hebben zeer smaakvol gegeten.
Dat horen we graag Jeanette, leuk!
Vandaag dit gerecht voor het eerst gemaakt. Oh en wat was het heerlijk. Mijn man en ik hebben ervan
gesmuld 😋. Deze komt zeker vaker op tafel hier👍
Leuk om te horen Trijnie! Fijn dat jullie van ons recept genoten hebben 🙂
Wat een heerlijk gerecht weer! Ik ben sowieso super enthousiast over al jullie gerechten. Makkelijk klaar te maken, borden vol smaak en het valt nooit tegen. Mijn complimenten!
Thanks voor het leuke compliment Sharon! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂
Gisteren gemaakt: héééérlijk. Ik heb wel een beetje gevarieerd op het basisrecept. Ik heb kipdijfilet gebruikt en winterwortel en prei erbij gedaan. Maar dit recept is wel heel erg lekker. Eentje om te bewaren. Dit gaan we zéker vaker eten. Dank jullie wel.
Kipdij is ook heerlijk Armin! Fijn dat het recept in de smaak viel 🙂
Oh wat een super heerlijk recept. Deze gaan we vaker maken. Echt een toppertje. Dank je wel.
Leuk om te horen Lilianne, fijn dat je van het recept hebt genoten 🙂
Deze vanavond gemaakt en het is een blijvertje. Erg smakelijk!
Fijn dat het recept in de smaak viel Bianca, leuk! 🙂
Wat een heerlijke recepten staan er op jullie site. Afgelopen zaterdag boontjes en ketjap balletjes en babi ketjap gemaakt en vandaag wil ik deze gaan maken.
Dankjewel Astrid, leuk te horen! Fijn dat de Indische recepten in de smaak vielen. Geniet ook van deze! 🙂
Ben dit recept nu aan het maken en eet het vanavond. Kan ik wel gewoon alles er al indoen en later opwarmen?
Ja hoor dat is geen probleem. Geniet ervan!
Verrukkelijk! We hebben hier allebei van zitten smullen!
We eten dit regelmatig , maak altijd veel . Wat over is in de vriezer. Prima te doen en altijd handig .
Ziet er lekker uit. Is dit ook mogelijk met pasta?
Wij hebben het zelf nog niet geprobeerd maar het zou wel moeten kunnen denk ik. Wellicht een keer proberen. Laat ons vooral weten of het in de smaak viel 🙂
Lekker en makkelijk recept!
Kun je dit gerecht ook een dag van te voren klaar maken? Hoe warm ik het dan het beste weer op?
Dat kan hoor! Zachtjes opwarmen zodat het vocht niet verdampt en de Griekse yoghurt ook pas op het laatst toevoegen tijdens het opwarmen. Geniet ervan! 🙂
Goedendag, allereerst mijn complimenten voor al jullie heerlijke recepten, ben superblij met jullie site!
Even een vraag over dit recept, kan je i.p.v. courget ook iets anders toevoegen, ben namelijk niet zo gek op courget 🙁
Bedankt voor het compliment Karin, leuk om te horen dat onze recepten in de smaak vallen! In dit gerecht zou je de courgette kunnen vervangen door een andere harde groente als bijvoorbeeld sperzieboontjes, peultjes, bleekselderij of broccoli/bloemkool.
Hoi, ik zie jullie recept voorbij komen, het ziet er heerlijk uit! Maar mijn man houd niet van courgette en ook niet van aubergine. kan je dit achterwege laten of door iets anders vervangen?
Dankjewel Natasja! Je zou het dan achterwege kunnen laten hoor als hij ook niet van een van de andere harde groenten houdt zoals hierboven beschreven 🙂
Erg smaakvol recept, we hebben vandaag gesmikkeld
Wat een ontzettend lekker gerecht weer! Ik ben heel blij met jullie smakelijk en makkelijke recepten. Het gaat eigenlijk nooit mis…Fijn dat ik iedere keer recepten van jullie site kan blijven plukken. Hartelijk dank!
Zouden jullie dit recept invriezen? Ivm de joghurt?
Nee zou ik niet doen, wordt er niet lekkerder op 🙂
Fantastisch lekker recept, eenvoudig te maken en lukt altijd. En niet onbelangrijk gezond met groenten en tomatenfrito. Voor de kip gebruik ik kippendijen die blijven iets malser na rondom braden en nog even sudderen.
Erg lekker! Gemaakt met gehakt ipv kip! Viel goed in de smaak😁
Heerlijk recept! Maak dit vaak, maar nu viel me op dat er in de ingrediëntenlijst tomaten passata staat ipv frito wat er altijd in stond. Wat is daarvan de reden?
Geen hoor Tamara, je tomaten passata is wat algemener. Maar je kan prima (net als wij op de foto) frito gebruiken 🙂
Kan dit ook de dag op voorhand gemaakt worden en dan opwarmen in een oven?
Je kan het een dag van te voren maken en verwarmen in de pan (of eventueel oven). Sluit het dan wel af met een deksel zodat je geen vocht verlies. Maar als je in de gelegenheid bent zou ik het lekker op de dag zelf maken, is namelijk zo klaar en lekker vers!
Heerlijk! Gaat op het lijstje “onthouden”.
😊😊
Dit was heerlijk. Echt zo’n recept dat niet kan mislukken. De kruiden combineren heel goed bij de tomatenpassata. In plaats van yoghurt hebben we creme fraiche gebruikt want dat hadden we wel in huis. Ook makkelijk aan te passen met wat je in je groentela hebt. Dit gerecht gaan we zeker vaker maken.
Ik heb nog kwark staan. Kan ik dat ipv griekse yogurt gebruiken?
Ja dat moet wel kunnen!
Hoi , gebruiken jullie echte Griekse yoghurt of Yoghurt Griekse stijl ??
met vriendelijke groet,
Karin van den Bos.
Échte Griekse yoghurt 🙂