Home Vlees en kip Kip in romige citroensaus

Kip in romige citroensaus

met Parmezaanse kaas

door SmaakMenutie
Kip in romige citroensaus met Parmezaanse-kaas

Pasta, rijst, noedels…

We hebben weer een heerlijk en makkelijk receptje voor je. Deze kip in romige citroensaus is ideaal voor als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. De citroen maakt het geheel lekker fris en de Parmezaanse kaas zorgt ervoor dat-ie een extra lekkere bite krijgt. En je kan erbij maken wat jij lekker vindt. Serveer met pasta, rijst of noedels. En qua groente bijvoorbeeld groene asperges of broccoli. Of wat dacht je van een combinatie van die twee en kies net als wij voor aspergebroccoli… Mmm!

Kip in romige citroensaus met Parmezaanse-kaas

Kip in romige citroensaus met Parmezaanse kaas

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 65 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipfilets (2-3 stuks)
  • 35 g Parmezaanse kaas
  • 200 ml kookroom
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 1/2 kip bouillonblokje
  • 1 el maizena
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum

Zo maak je het

  • Neem een koekenpan en bak 2-3 kipfilets in een flinke scheut olijfolie rondom bruin en gaar in circa 10-15 minuten. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Snijd ondertussen 2-3 tenen knoflook fijn en fruit deze even 1 minuutje aan in het achtergebleven braadvet van de kipfilets.
  • Voeg nu 200 ml kookroom toe en 100 ml warm water. Meng tevens 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde basilicum, het sap van een halve (kleine) citroen en een 1/2 verkruimeld kip bouillonblokje door het geheel. Breng tegen de kook aan.
  • Meng nu ook 35-40 gr vers geraspte Parmezaanse kaas door het geheel. Het geheel zal al wat indikken.
  • Meng ondertussen 1 el maizena met 2 el koud water tot een papje. Voeg dit in etappes toe aan de saus tot het de gewenste dikte heeft.
  • Voeg nu ook de kipfilets weer toe samen met wat schijfjes citroen en laat het geheel enkele minuten sudderen.
  • Serveer met pasta, witte rijst of noedels. En als groente bijvoorbeeld broccoli of groene asperges. Mmm!

Kip in citroensaus receptKip in romige citroensaus met Parmezaanse-kaas Kip in citroensaus Kip Parmezaanse kaas

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

27 reacties

marielle 18 januari 2022 - 16:51

ik zie op de foto ook nog schijfjes citroen in de saus liggen. doen jullie dat ook er nog bij met het sudderen of is dat alleen voor de foto?

Reply
SmaakMenutie 19 januari 2022 - 08:51

Je kan ze aan het eind nog even mee laten sudderen inderdaad! Het voegt niet heel veel extra toe aan de smaak maar het ziet er wel leuk uit bij het opdienen 🙂

Reply
Dylano 11 januari 2022 - 17:49

Dit is echt heeeel erg lekker! En het staat snel op tafel. Vooral de citroen er in is zo lekker. Bedankt voor al jullie lekkere recepten ik heb al veel gemaakt!

Reply
Pien 10 januari 2022 - 11:09

Erg lekker gerecht!

Reply
Tim 11 juli 2021 - 08:42

Doen jullie de kip nog kruiden van te voren of gewoon zo bakken alvast bedankt

Reply
SmaakMenutie 11 juli 2021 - 15:15

Geen kruiden hoor Tim! 🙂

Reply
Liesbeth 30 maart 2021 - 12:58

Heerlijk recept! Wij hebben het vandaag gegeten en iedereen is enthousiast. Wij hebben er als groente doperwtjes door gedaan.

Reply
SmaakMenutie 30 maart 2021 - 14:31

Fijn dat het recept bij iedereen in de smaak viel Liesbeth! En lekker die doperwtjes als toevoeging, goed idee 🙂

Reply
1 2 3 4