Home Hoofdgerechten Ovenschotel met kip en paprika

Ovenschotel met kip en paprika

door SmaakMenutie
Ovenschotel met kip en paprika

Precies wat je nodig hebt

Op zoek naar een simpel en super smaakvol ovengerecht dat je weinig moeite kost? Deze ovenschotel met kip en paprika is precies wat je nodig hebt!

De combinatie van malse kip, geroosterde paprika en een romige saus maakt dit gerecht echt een succes bij iedereen. Bovendien doet de oven het meeste werk voor je! Ideaal voor een doordeweekse dag of als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

Kip ovenschotel

Een romige, smaakvolle saus

De basis van deze ovenschotel met kip en paprika is zonder twijfel de saus. We mengen kippenbouillon met crème fraîche, knoflook, grove mosterd en een vleugje citroensap. Deze saus zorgt ervoor dat de kip lekker mals blijft en de groenten zowel hun smaak als vitaminen behouden.

Bouillon

De perfecte combinatie van kip en groenten

Naast kipdijfilet en paprika voegen we ook rode ui en een handjevol cherrytomaatjes toe aan de braadslee. Dit zorgt voor extra smaak en bovendien een mooie kleur op je bord. Om het gerecht te karameliseren en een ‘zoetje’. te geven, schenken we er vloeibare honing overheen. Dit zorgt voor een subtiele karamelisatie in de oven. Tot slot leggen we een paar schijfjes citroen bovenop voor een extra frisse touch— vergeet deze overigens niet te verwijderen als je het serveert.

Ovenschotel kip maken

Hoe maak je er een volledige maaltijd van?

Wil je er een compleet gerecht van maken? Serveer er dan wat aardappelpartjes of witte rijst bij. Heb je meer zin om te kluiven? Vervang de kipdijfilet dan gerust door drumsticks of kippenbouten.

Ovenschotel met kip

Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 °C en laat het geheel 35-45 minuten bakken tot de kip gaar is en de groenten lekker geroosterd zijn. Eet smakelijk!

Ovenschotel kip ingrediënten
Ovenschotel met kip en paprika

Ovenschotel met kip en paprika

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 166 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet
  • 125 g crème fraîche
  • 125 g cherrytomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 citroen
  • 1 kip bouillonblokje
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el grove mosterd
  • Aardappelpartjes (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng 200 ml water aan de kook en voeg 1 kippenbouillon blokje toe. Zet het vuur uit en klop 125 g crème fraîche door de bouillon.
  • Voeg vervolgens 2-3 geperste tenen knoflook, 2 el grove mosterd en 1 el citroensap door de bouillon.
  • Snijd 400 g kipdijfilet grof, 2 paprika's in reepjes, 1 rode ui in grove stukken en halveer 125 g cherrytomaatjes. Hussel alles door elkaar in een braadslee (of ovenschaal met dunne wand).
  • Schenk het bouillon-crème fraîche mengsel erover en druppel gelijkmatig tevens 2 el vloeibare honing over het geheel. Maak af met wat schijfjes citroen. Plaats het geheel 35-45 minuten in het midden van de oven.
  • Verwijder de schijfjes citroen en serveer eventueel met wat aardappelpartjes (of schijfjes) of kies voor witte rijst.

Ovenschotel met kip en paprika

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

35 reacties

Dorien 14 juni 2024 - 18:44

Echt heerlijk!
Echt van genoten 👌

Reply
Rianne 4 juni 2024 - 19:13

Het was een heel lekker recept. Ondanks de dunne ovenschaal, veel vocht. We hebben dat opgelost dmv de rijst, waar we het vocht over hebben gedaan. De smaak was heerlijk.

Reply
Jacqueline 23 april 2024 - 14:38

In de receptenlijst staat kipdijfilet maar in de reacties van lezers gaat het over drumsticks. Horen die reacties eigenlijk bij een ander recept?

Reply
SmaakMenutie 23 april 2024 - 14:52

Nee hoor, maar in het intro zeggen we dat je ook drumsticks kan gebruiken. Maar kies vooral wat je lekkerder vindt 🙂

Reply
Marga Barendregt Kort 20 juli 2023 - 11:56

kan ik ook iets anders gebruiken voor crème fraiche?

Reply
SmaakMenutie 21 juli 2023 - 10:36

Je zou kookroom kunnen proberen!

Reply
Alexandra Mansoer 23 mei 2023 - 16:14

Kan je de krieltjes ook de laatste 15 minuten in de braadslee er bij doe!

Reply
SmaakMenutie 26 mei 2023 - 13:10

Het kan wel, maar dan worden ze niet lekker krokant. Ik zou ze er dus lekker apart erbij serveren 🙂

Reply
1 2 3 4