Perch

Als je op zoek bent naar een leuk restaurant met een waanzinnige view, dan moet je zéker naar Perch! Perch is een rooftopbar- en restaurant downtown LA. Reserveren is aan te bevelen want het is druk! Bij aankomst staat er al een lange rij  beneden. Dit zijn voornamelijk mensen die alleen een drankje willen doen en moeten dus in de rij staan. Als je gereserveerd hebt kan je rechtstreek naar de host lopen die bij de lift staat en die controleert of je naam op de lijst staat. Eenmaal boven is het een drukte van jewelste. Maar het is wel gezellig druk.

Wij willen graag buiten zitten, maar daar is het vol, dus het wordt binnen. Aangezien we vinden dat we een beetje in een hoek zijn weggestopt en we op dat moment een tafeltje half binnen/half buiten zien dat vrij komt, vragen we of we daar mogen zitten. En dat mag 🙂 We zitten alsnog een beetje in de loop, maar hé, we zitten in ieder geval.

 

Ik ga voor de filet mignon en Erik neemt de steak. Mijn filet mignon is heerlijk mals en van een mooi formaat. Tenminste niet zo’n lap vlees als je vaak in Amerikaanse restaurants voorgeschoteld krijgt. Maar dit stukje vlees heet ook niet voor niks mignon (wat ‘schattig’ betekent in het Frans) en is het beste stukje van de ossenhaas. De asperges en de pastinaak aardappelpuree erbij maken het helemaal af! De steak van Erik is ook erg mals, maar vooral de frietjes met Parmezaanse kaas en truffel vallen in de smaak. Leuk om deze ook eens thuis te maken zeiden we tegen elkaar, en zo geschiedde.

Conclusie. Perch is echt een aanrader als je op zoek bent naar een leuke bistro (op hoogte) midden in het centrum van Los Angeles. Op deze manier ervaar je LA op zijn best!