Bestia

Hip and happening

Yep, Bestia is populair. Dat merkten we al toen we in Nederland waren. Maanden van te voren was er al geen plekje meer te reserveren binnen in het restaurant. Eventueel wel op de patio. En die zou verwarmd zijn als het koud is. Daar ging overigens wel wat heen- en weer ge-mail aan vooraf. Vooruit, doe dat maar dan. Want hey, je mag blij zijn dat er überhaupt plaats is. Daarnaast werden we op de reservelijst geplaatst voor een tafeltje binnen.

LA is groot. En dat bleek wel weer toen de Uber ons naar de locatie bracht. Bijna een half uur rijden door allerlei wijken en uiteindelijk uitkomen op een industrieterrein. Laten we zeggen, niet een plek waar je ’s avonds even een ommetje doet. Het restaurant zit in een oude loods en je moet echt weten dat het hier zit anders zou je hier nooit komen (temeer omdat Bestia toen nét nieuw was en nog niet op sites als Tripadvisor bovenaan stond). Het leuke is dat er daardoor nauwelijks toeristen zijn en dat hier voornamelijk mensen uit LA zelf komen. Een hidden gem zeg maar. Daardoor doet het wel een beetje aan alsof alleen de ‘happy few’ hier komt. Bij aankomst werden we verwelkomt door de gastvrouw waarna we buiten op een bankje werden geplaatst en daar maar even moesten wachten. We waren duidelijk niet de enigen en een voor een werden de gasten opgehaald zodra hun tafeltje klaar was. En we hadden geluk, want we konden binnen zitten. Jeej.

Binnen no-time heb je de kaart en niet veel later wil men de bestelling al opnemen. Ho ho, we zijn Europeanen. Rustig aan dus. Neem een voorbeeld aan de Italianen, die tafelen ook uren. De keuze is redelijk ruim. Veel antipasti, pasta’s, een bescheiden selectie pizza’s, een paar vlees- en visgerechten als secondi en natuurlijk een aantal typisch Italiaanse nagerechten. Wij kozen de salumi om te delen. Een charcuterie van diverse salami’s met wat crostini om mee te starten. Daarna deelden we een pizza en een salade. Die pizza was verbazend goed. De bodem was flinterdun en hij was rijkelijk belegd. De salade was ook goed, al weet ik niet meer welke we nu hadden. Uiteraard bestelden we nog een dolci: de panna cotta. Heerlijk! Erbij dronken we trouwens een flesje wijn. Uiteraard. En oei, die was duur. Heul duur. Al met waren we 200 dollar lichter en stonden we binnen 1,5 uur weer buiten. Was dat het waard? Yep, wat ons betreft wel. Want je waant je toch maar mooi even tussen heel hip and happening LA. Cool toch!

Navigeer hier direct naar Bestia