Frances

The place to be

Frances zat letterlijk op een steenworp afstand van onze airbnb in de wijk Castro. Zoals je wellicht weet zoeken wij voor dat we op vakantie gaan altijd al een paar top restaurantjes uit en volgens allerlei blogs zou Frances the place to be zijn. En we hadden mazzel. Je moet hier meestal minimaal 2-3 maanden van te voren reserveren en precies op de dag dat wij wilden gaan was er net een annulering binnen. Vastzetten dus. En ik kan je zeggen, hier hebben we geen moment spijt van gehad. De gerechten zijn redelijk betaalbaar. Zeker niet goedkoop, maar ook niet absurd duur. De voorgerechten waren zo rond de $ 12 en de hoofdgerechten rond de $ 30. Alleen de wijn… oei, die was wel prijzig. Nu is de wijn in vrijwel elk restaurant duur, maar ons flesje was met $ 65 echt één van de goedkopere. Gelukkig was het wel een heerlijke chardonnay uit de Mâcon. Dus dat scheelt dan weer. Het eten was ook top. Het begint al met twee amuses van het huis. En ja, dan laat je je toch verleiden om te starten met een glaasje bubbels (voordat die fles wijn besteld werd dus). We deelden een voorgerechtje: een soort cocktail van garnalen met een mix van sla. En een broodplankje erbij. Althans, drie bescheiden stukjes brood. Daarna bestelden we de bavette en een kabeljauw filet. Allebei perfect gebakken. De bavette kwam met een salsa verde en de kabeljauw werd vrij puur geserveerd. Verder geen poespas erbij. Behalve dan die lekkere chardonnay natuurlijk. Als afsluiter deelden we nog chocolade cremeux. Ben je in de buurt? Ga hier dan zeker heen. Tip: zeg dat je de European way wil eten. Dan sta je dus niet binnen een uur weer buiten maar nemen ze extra de tijd en zit er wat meer ruimte tussen de gangen. Dan krijg je toch net wat meer waar voor je geld.