Nopa

Grote kantine

Bij binnenkomst merk je het direct: hier is het gezellig. Je kan Nopa een beetje zien als een grote kantine, waar het heel rumoerig is. We moeten dan ook ons best doen om elkaar te verstaan. We worden naar onze plaats gewezen boven op het balkon. Zo hebben we goed overzicht over het hele restaurant. Nopa is gezellig en smaakvol ingericht en ondanks zijn grootte heeft het sfeer. Zoals je op de foto hierboven kan zien is er ook een bar waar je gezellig een aperitief kan drinken. En we treffen het, we zijn er op vrijdagavond dus de after-work borrel is nog gaande.

Aangezien wij net een paar uur in San Francisco zijn en een beetje verreist, gaan we direct voor een hoofdgerecht. In combinatie met een heerlijk glas witte wijn. We kiezen allebei voor de kip. Het is een redelijk grote portie, maar hé, we zijn per slot van rekening in Amerika 😉 De kip is heerlijk mals en de saus die erbij geserveerd wordt past er perfect bij. Hierbij bestellen we nog wat friet, want dat hoort natuurlijk wel een beetje bij kip. Mmmm!

Nopa hanteert hele schappelijke prijzen voor het eten (hoewel de wijn hier wel aan de prijs is). Houd er rekening mee dat boven op het totaalbedrag nog 5% service charge wordt gerekend. Dit is geen fooi, maar komt ten goede aan de werknemers voor diverse doeleinden. Maar dat is heel gebruikelijk in Amerika. Al met al kunnen we je Nopa zeker aanraden, mocht je in de buurt zijn!