VLET in der Speicherstadt

Eigenlijk wilden wij op onze tweede en laatste avond in Hamburg graag naar Heldenplatz, maar helaas waren zij niet geopend in de week tussen Oud&Nieuw. Gelukkig was VLET in der Speicherstadt wel open en waren we uiteindelijk heel blij dat we hiervoor hadden gekozen. Dit restaurant bevindt zich, zoals de naam al doet vermoeden, in de Speicherstadt.

Waterschloss

Uitzicht op het Wasserschloss vanaf de Poggenmühlenbrücke

Dit gedeelte van Hamburg bestaat uit een enorm pakhuizencomplex (een van de grootste ter wereld). Stage Entertainment van Joop van den Ende heeft hier overigens ook een theater gehuisvest. Een van de velen in de stad. Als je de tijd hebt moet je ook zeker even een wandelingetje maken door de Speicherstadt. En vergeet je camera niet! Want hier kan je de prachtigste foto’s maken. Vooral op de Poggenmühlenbrücke met het uitzicht op de Wasserschloss (ga hier een kop koffie drinken met een stuk taart!) is adembenemend. De naam ‘VLET’ is oud- Duits voor een kanaal in een kuststad, wat Hamburg is.

Goed genoeg wetenswaardigheden, terug naar VLET. Bij binnenkomst valt direct het industriële karakter op. Dit is gaaf! Een enorme ruimte met prachtige plafondbalken en hoge kozijnen. Ja, ook dit is een voormalig pakhuis. Voor sfeer een dikke 10 dus. Wij worden begeleid naar onze plek, op de bank bij de muur.

Voorgerecht ‘Rievkoken’

De gasten van VLET kunnen genieten van de Hamburgse keuken met een moderne inslag. Zij steunen bovendien de regio door alleen te koken met eerlijke en verse ingrediënten uit de omgeving. Door producten als vlees, groenten, fruit en kaas in te kopen bij lokale boeren.

Je kan kiezen uit een 3 of 4-gangen menu, maar wij kiezen vanavond voor à la carte. We starten met een (naar het schijnt een typisch Noord Duits) voorgerecht dat ‘Rievkoken’ heet. Dit bestaat uit een dun crispy pannenkoekje van aardappel met zure room, appel-selderij salade en bieslook. Super smaakvol en light. Een perfecte start van de avond.

Vervolgens kiezen wij als hoofdgerecht de heilbot (met kaviaarsaus, stokvismousse, gepureerde knolraap en winterradijs) en een entrecôte uit het Baltisch zeegebied (met truffelkorst, jus van sjalotjes, soort Duitse meatloaf, schorseneren en pompoen uit de oven).

VLET in der Speicherstadt Hamburg

Heilbot (boven) en entrecôte

Beide waren zeer mals en vielen zeer in de smaak. Geserveerd met niet alledaagse groenten als knolraap, radijs en schorseneren. Heerlijk! Enig minpunt vond ik de ‘Duitse’ meatloaf bij de entrecôte. Enigszins zwaar, maar misschien is het ook gewoon mijn ding niet. Bovendien, met al een stukje vlees op je bord maakt het eigenlijk wat overbodig. De pompoen en schorseneren is meer dan voldoende.

VLET in der Speicherstadt Hamburg

Baked apple

We eindigden de avond met een heerlijk dessert: baked apple. Lekker met een amandelcakeje, kaneelijs en een glühweinsausje. Mmm!

 

 

 

Al met al een zeer geslaagde en smaakvolle avond in een prachtig pakhuis met een zeer gastvrije en vriendelijke bediening. Prijs-kwaliteit is in orde. Aanrader!