Restaurant De Hef (tegenwoordig Nova)

Geweldige wijn/spijs combinaties

Zelf komen we hier altijd heel graag en ook regelmatig. De naam is afgeleid van de ernaast gelegen spoorbrug die al heel lang niet meer dienst doet als zodoende en nu als een prachtig (en in de avond verlicht) monument dient. Je kan hier een hele avond heerlijk tafelen terwijl je de lekkerste gerechten eet (met bijpassende wijnen!). Dat ze nog geen ster hebben verbaast ons dan ook altijd. De Hef biedt een 4 gangen keuzemenu aan waar je kan kiezen voor: voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht. En het leuke is dat ze ook regelmatig van kaart veranderen. Ze experimenteren met de fijnste ingrediënten, waardoor je vaak nieuwe dingen eet. En dat maakt het zo leuk. Daarnaast zijn de gerechten prachtig opgemaakt, zoals je op de foto’s hieronder kan zien. En ze hebben een neus voor de juiste wijn/spijs combinatie. Werkelijk altijd past de wijn bij het gerecht. Of het nou een heerlijke droge Chardonnay is of een fruitige rosé of zelfs dessertwijn. Zalig! Erik koos als voorgerecht voor een terrine van sukade, eendenlever en kruidenkoek met vijgen (mjamm!) en ik ging voor de kabeljauw met brandade, pasinaakchips en sinaasappel. Als tussengerecht nam ik het stoofpotje van gekonfijte eend met eendenlever en Erik de bouchot mossels met venkel. Voor het hoofdgerecht bestelde ik de bavette met schorseneren en kruidenzwammen en koos Erik voor vis (dorade met bataat en witlof). Uiteraard bestellen we er (zoals altijd) ook huisgemaakte friet met truffelmayonaise bij! Over het nagerecht waren we unaniem en kozen we allebei voor de tarte tarin met granny Smith sorbet. Zoals je vast begrijpt hebben we een heerlijke avond gehad en raden we je aan om eens een bezoekje te plannen!

Overigens is De Hef na ons bezoek verhuist naar Bergschenhoek en zijn ze verder gegaan onder de naam Nova. Zullen wij binnenkort ook maar eens een bezoekje aan brengen 😉

Terrine van sukade

Kabeljauw met brandade

Stoofpotje eend

Bavette

Dorade