Fillet of Soul

Fischsuppe

Hier kwamen wij bij per toeval terecht nadat we het naastgelegen museum hadden bezocht. Het restaurant is onderdeel van de Deichtorhallen. Dit museum voor hedendaagse kunst en fotografie is overigens ook zeker een bezoekje waard! Van al die kunst word je best hongerig en dus hadden wij wel trek gekregen in een goede lunch.

Fischsuppe

De signature dish van Fillet of Soul is de vissoep. Ik heb ‘m geproefd en hij is heerlijk. Precies hoe een vissoep hoort te zijn, goed gevuld met oa mosseltjes en kabeljauw. Erik ging voor de Flammkuchen. Oftewel de tarte flambée: flinterdun brooddeeg ingesmeerd met crème fraîche en belegd met spek, rucola, ui en besprenkelt met wat balsamico. Mmm! Er heerst hier een gezellige relaxte sfeer en aan de wand hangen, hoe kan het ook anders, prachtige foto’s. Overigens kan je ook zonder een bezoek aan het museum gewoon binnenlopen. En ’s avonds schijn je er ook heel goed te kunnen eten. Doen dus!

Fillet op Soul maps