Home Pasta Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

kidsproof!

door SmaakMenutie
Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Een klassieker

Dit is echt zó lekker. En ook nog eens heel makkelijk om te maken. We hebben al eens eerder gehaktballetjes in tomatensaus gemaakt, maar dan als tapas. Het enige wat je moet doen is even wachten (terwijl het in huis steeds lekkerder gaat ruiken 😉 ). Een klassieker die het ook goed doet bij kinderen. Lekker met een frisse salade en je hebt binnen no-time een simpele maaltijd op tafel staan.

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 240 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes (1 blik)
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 160 g spaghetti
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui (of sjalot)
  • 1 runderbouillon blokje
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • Verse bieslook of peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Snipper een uitje en snijd 2 teentjes knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook 3 minuten aan in een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  • Voeg 1 blik tomatenblokjes van 400 g toe samen met 150 ml water. Verkruimel 1 runderbouillon blokje en voeg deze samen met 1 tl gedroogde oregano toe aan de saus. Zet het vuur laag.
  • Meng voor de gehaktballetjes 300 gr half-om-half gehakt met 1 ei, 1 tl mosterd, 20 gr (verse) geraspte Parmezaanse kaas, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl knoflookpoeder, halve tl nootmuskaat, 2 el paneermeel en wat peper en zout. Maak hier gehaktballetjes van van circa 30 gr per stuk.
  • Voeg de gehaktballen toe aan de saus en laat op laag vuur met de deksel op de pan minstens 30 minuten pruttelen.
  • Kook 160 gr spaghetti (of andere pasta) beetgaar.
  • Voeg de spaghetti na 30 minuten toe aan de saus met balletjes en laat alles nog even al omscheppend goed met elkaar vermengen tot de saus wat gebonden is.
  • Serveer met extra Parmezaanse kaas en eventueel verse bieslook of peterselie.

Spaghetti met balletjes recept Spaghetti gehaktballetjesSpaghetti met balletjes in tomatensaus Spaghetti met balletjes Pasta met balletjes in tomatensausPasta met balletjes in tomatensaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

78 reacties

Susanne 21 september 2017 - 10:13

Bellissimo!!! Heerlijke pasta!!

Reply
SmaakMenutie 21 september 2017 - 17:43

Goed is ie hè? 🙂

Reply
Jacqueline Mouris 9 juni 2020 - 10:46

Domme vraag wellicht. Ik ben het nu aan maken, maar lees niks over eerst bakken van de gehaktballetjes. Klopt het dat ik lees dat je de balletjes niet bakt en direct in de saus laat garen?

Reply
SmaakMenutie 9 juni 2020 - 10:48

Yes, klopt helemaal Jacqueline! Eet smakelijk alvast 🙂

Reply
dilana 11 oktober 2021 - 13:41

Kan ik hem ook een paar uur eerder maken en later eten of is die dan midder lekker ?

SmaakMenutie 12 oktober 2021 - 10:22

Kan prima hoor Dilana! Maar het lekkerst is natuurlijk direct serveren 🙂

Hedwig 23 april 2022 - 20:53

Hallo,
Wij gaan deze week met de hele familie op vakantie 15 p waarvan 6 kinderen. Het lijkt mij ideaal om dit gerecht op tafel te zetten als iedereen er is.
Mijn vraag is dan ook kan ik de saus met balletjes van te voren maken en invriezen zonder dat het ten koste gaat van de smaak.

Reply
SmaakMenutie 24 april 2022 - 12:33

Hoi Hedwig, wat leuk! Dat kan wel hoor, wellicht wat vocht toevoegen bij het opwarmen. Alvast fijne vakantie!

Reply
Nathalie 30 maart 2020 - 14:59

Ben hem nu aan het maken!
Heel erg benieuwd.
Aangezien mijn man een moeilijke eter is!

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2020 - 09:05

Leuk Nathalie! Viel-ie in de smaak bij je man? 🙂

Reply
Ria 17 januari 2021 - 00:01

Heerlijk, deze houden we erin. Bedankt voor elke keer weer een verrassend recept.

Reply
SmaakMenutie 18 januari 2021 - 11:39

Leuk Ria! Bedankt voor het compliment 🙂

Reply
Marleen 18 april 2019 - 19:09

Heerlijk recept! Gaat hier vaker op tafel komen.

Reply
SmaakMenutie 20 april 2019 - 11:24

Leuk om te horen Marleen, fijn dat het in de smaak valt! 🙂

Reply
Marquerite 29 november 2020 - 19:12

Weer een super lekker recept! Ik kook veel Italiaans, ook saus met gehaktballen, maar daar heb ik veel meer werk aan dan dit recept. En heel eerlijk, dit recept is lekkerder ?
Wat ik ook fijn vind dat wanneer je gewoon precies het recept volgt (welk recept van jullie dan ook) het gerecht heerlijk is.

Reply
SmaakMenutie 30 november 2020 - 10:43

Dart vinden we heel leuk om te horen Marquerite! Bedankt voor het compliment 🙂

Reply
Jaqueline 24 april 2019 - 18:19

Vandaag voor het eerst klaar gemaakt. Het is een blijfertje. Door dit recept, vind ik spaghetti weer lekker.

Reply
SmaakMenutie 25 april 2019 - 09:29

Hoi Jaqueline, erg leuk om te horen dat je door dit recept spaghetti weer lekker vindt! Een groter compliment kunnen we niet krijgen, leuk!

Reply
Jane 28 april 2019 - 08:01

we smullen van jullie gerechtjes zoals deze gaat mijn favoriete spaghetti worden.
ben 75 en mijn man en koken jane nog altijd met de lekkere recepten van de site
Heb bij Ikea een archief kast gekocht met die hangende mappen en als hij in elkaar is ga ik daar op alfabet al mijn geprinte recepten doen . Hoop dat jullie nog veel receptjes gaan maken

Reply
SmaakMenutie 28 april 2019 - 14:22

Wat leuk Jane! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂 Daar doen we het voor! En er komt nog heel wat lekkers aan kan ik je vertellen, koop dus maar veel mappen 😉 Groetjes, team SmaakMenutie

Reply
Jeanine 19 mei 2019 - 21:44

Dit ziet er lekker uit. Ik ga hem morgen maken. Ik zou er graag nog wat groente aan toevoegen. Hebben jullie tips?

Reply
SmaakMenutie 20 mei 2019 - 15:47

Hi Jeanine, wat lekker! Wij zouden dan kiezen voor paprika en courgette. Succes en alvast eet smakelijk!

Reply
Jeanine 20 mei 2019 - 17:18

Het ruikt heerlijk hier in huis! Ik heb paprika en courgette toegevoegd.

Reply
nancy 7 augustus 2019 - 13:32

hartstikke leuk en heeeeeeeeeeeeeeeel lekker recept

Reply
SmaakMenutie 8 augustus 2019 - 09:51

Leuk om te horen, dankjewel Nancy! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Femke 3 september 2019 - 22:05

Heel lekker recept en snel en makkelijk te maken 🙂

Reply
SmaakMenutie 4 september 2019 - 09:36

Bedankt voor het compliment Femke, goed om te horen!

Reply
Els 2 oktober 2019 - 21:09

Was heerlijk! makkelijk te maken en zeer smaakvol. blijvertje. bedankt!

Reply
SmaakMenutie 3 oktober 2019 - 09:21

Fijn Els, dat horen we graag 🙂

Reply
Dylano 28 oktober 2019 - 06:05

Dit was echt heerlijk,maar ik vond de saus veel te dun , volgende keer geen of minder water toevoegen.
Ik ga nog meer maken hoor, er staat zoveel lekkers op !

Reply
SmaakMenutie 28 oktober 2019 - 14:04

Hoi Dylano, fijn dat de spaghetti in de smaak viel! Soms zijn de tomatenblokjes heel erg waterig. Dan kan je inderdaad het beste wat minder (of geen) wat toevoegen. Succes!

Reply
Elle 14 januari 2020 - 23:21

ik Ben geloof ik de enige die niet enthousiast is. Ik vond het te dun en te waterig. Zal dus inderdaad aan de tomatenblokjes gelegen hebben.

Reply
SmaakMenutie 15 januari 2020 - 10:58

Hoi Elle, als de saus te dun is zou je de laatste 5 á 10 minuutjes de deksel van de pan kunnen halen zodat de saus wat indikt.

Reply
Cindy 16 juni 2021 - 21:27

Vanavond gemaakt, heeft heerlijk gesmaakt. Dit recept ga ik zeker bewaren

Reply
SmaakMenutie 17 juni 2021 - 08:28

Fijn Cindy, leuk te horen! 🙂

Reply
Jane 9 november 2020 - 11:39

Het ziet lekker uit. Is mosterd gewone mosterd of grove mosterd?

Reply
SmaakMenutie 9 november 2020 - 12:18

Dankjewel Jane! Wij gebruiken gewone scherpe (Dijon) mosterd

Reply
Mieke van Abswoude -Henneke 18 november 2020 - 18:50

Man, man wat waren die lekker ook al aten we de balletjes met spruitjes en gekookte aardappels, dit recept wordt een blijvertje en wordt toegelaten tot mijn kookmap en dat worden echt niet veel recepten!

Reply
SmaakMenutie 19 november 2020 - 09:44

Wat leuk om te horen Mieke, bedankt voor het compliment! 🙂 En leuk dat je de balletjes met spruitjes en aardappeltjes hebt geserveerd, lekker!

Reply
Joke 19 november 2020 - 17:48

Vandaag gemaakt was echt erg lekker.

Reply
SmaakMenutie 20 november 2020 - 09:13

Fijn dat het recept in de smaak viel Joke!

Reply
Marcia 18 december 2020 - 16:35

Kan het ook met rundergahakt? En zo ja, moet ik dan nog iets toevoegen zodat het gehakt niet zo droog wordt?

Reply
SmaakMenutie 20 december 2020 - 15:03

Jahoor dat kan Marcia! Maak je daar maar niet druk om hoor, zit al een eitje in ? Geniet ervan!

Reply
Marcia 28 januari 2021 - 17:10

Het was super lekker! Ik maak het vandaag weer..

Reply
SmaakMenutie 29 januari 2021 - 10:16

Fijn Marcia! Hopelijk viel het weer net zo in de smaak 🙂

Reply
Petra 10 januari 2021 - 19:27

Het was weer zalig. Ik heb nu diverse recepten van jullie gemaakt en allemaal even heerlijk. Met kerst nog een klein oosters buffetje gemaakt met verschillende chinees/indische recepten van jullie blog en het was een groot succes!! Heel erg bedankt! Ik ben groot fan!

Reply
SmaakMenutie 11 januari 2021 - 11:35

Erg leuk om te horen Petra dat je zo enthousiast bent over onze recepten! Fijn dat ze in de smaak vallen 🙂 Leuk ook dat je met kerst voor een Oosters buffet hebt gekozen, origineel!

Reply
Paul 26 januari 2021 - 10:35

Al meerdere malen gemaakt en hij is heerlijk. Ik wil eigenlijk nu een dubbele hoeveelheid maken, wat adviseer je dan qua ingrediënten? Gewoon alles verdubbelen, of….

Reply
SmaakMenutie 26 januari 2021 - 14:57

Fijn dat het recept in de smaak valt Paul! Ik zou alles dan nèt niet verdubbelen en ipv 2, 1 eitje 🙂

Reply
sanneke 1 februari 2021 - 13:02

Morgen ga ik dit recept maken,dus ik was alvast het recept een beetje aan het inlezen 🙂 De gehaktballetjes als eerste draaien is dat de beste volgorde?Ik dacht anders staat de saus misschien te lang op.Als ik eerst al die gehaktballetjes moet draaien en ze dan pas bij de saus kan doen.Want ik ben meestal wel een half uurtje bezig met gehaktballetjes maken 🙂

Reply
SmaakMenutie 1 februari 2021 - 13:26

Lekker Sanneke! Je mag ze ook eerder draaien hoor als je denkt er langer mee bezig te zijn 🙂 Geniet ervan!

Reply
sanneke 2 februari 2021 - 10:37

Bedankt voor de reactie weer 🙂
Alleen nu kwam er nog een vraag in me op,sorry voor al die vragen haha.
Ik lees bij de reviews dat tomatenblokjes waterig kunnen worden.Ik heb een blik tomatenblokjes van casa Italiana van 400 gr,deze heb ik nooit gebruikt hebben jullie ervaring met dit merk?Maar ik heb ook nog een pakje Heinz tomato Frito liggen in huis van 350 gr zeggen jullie je kan beter die tomato frito pakken?of tomatenblokjes zoals in het recept?

Reply
SmaakMenutie 2 februari 2021 - 10:39

Hi Sanneke, tomatenblokjes! En als het te waterig is gewoon wat langer laten pruttelen 🙂

Reply
Hanneke 16 februari 2021 - 11:44

Super lekker dit recept, kinderen vinden hem ook heerlijk.
Dankjewel

Reply
SmaakMenutie 16 februari 2021 - 11:55

Leuk om te horen! Fijn dat het recept ook bij de kids in de smaak valt 🙂

Reply
Nancy 10 maart 2021 - 17:45

Favoriete recept van mijn kinderen, ik laat wel hun de ballen draaien, dat vind ik niet leuk aan dit recept 😉. Heerlijk echt!

Reply
SmaakMenutie 11 maart 2021 - 10:06

Haha ja dat werkje kan je goed aan de kids uitbesteden, leuk! Fijn dat jullie ervan genoten hebben Nancy!

Reply
Linda 7 april 2021 - 20:17

Het was heerlijk! Alleen die balletjes draaien was veel werk haha
Deze komt vaker op tafel in ieder geval

Reply
SmaakMenutie 8 april 2021 - 08:54

Haha ja dat is even een klusje (maar wel leuk!). Fijn dat ons recept in de smaak viel Linda 🙂

Reply
Karin 20 april 2021 - 22:29

kan het ook zonder kaas? met ik dat dan vervangen voor iets anders?

Reply
SmaakMenutie 21 april 2021 - 11:32

Je kan het eventueel achterwege laten hoor Karin, maar wel het lekkerste mét! 🙂

Reply
Cindy 9 juni 2021 - 16:05

Vraagje voor 5/6 personen recept gewoon verdubbelen?
En trouwens heeeeerlijk recept !!

Reply
SmaakMenutie 11 juni 2021 - 11:08

Hi Cindy, ja dan zou ik de hoeveelheden verdubbelen! Fijn dat je zo van het recept geniet 🙂

Reply
Marjon 9 november 2021 - 17:56

Staat nu te pruttelen, ben heel benieuwd😋

Reply
Marjon 10 november 2021 - 07:02

Hij was heerlijk! Net als alle andere recepten die ik van jullie maak. Dank je wel😋

Reply
Ria 1 december 2021 - 13:46

Wat een heerlijk maar dan ook heerlijk recept! Dit is voor mij een blijvertje. Dank jullie wel!

Reply
Riny 26 december 2021 - 12:07

Mijn kleindochters vinden dit de lekkerste pasta, zoals die smaakt in Italië!

Reply
Marleen 31 januari 2022 - 17:53

Staat lekker te pruttelen. Enigzins bekend recept. Dussss ff terugblikken. En daar issie dan in 2019 ook van jullie gemaakt🤣. Blijft dus lekker.

Reply
Dirk 2 februari 2022 - 19:12

met het uitje en knoflook 2 ansjovisjes laten smelten. helft van het water genomen. van het pastakookvocht nog ca 100ml toegevoegd.
prima recept en inderdaad erg eenvoudig!!

Reply
Arno 14 februari 2022 - 10:39

Aan het eind nog wat extra kaas erover en de pan nog even paar minuten onder de grill 🙂 Maar super lekker die balletjes!

Reply
Monique 17 februari 2022 - 19:12

Erg lekker en snel klaar. Voor herhaling vatbaar.

Reply
Chris 26 oktober 2022 - 23:59

Ik heb dit nu al verschillendd keren gemaakt en het blijft elke keer een verschrikkelijk lekker recept. Zoals de gehaktballetjes gaar stoven in die tomaten (= spaghetti)- saus is geniaal. Bedankt hiervoor. Hier heb ik heel veel mensen (eters thuis) blij mee gemaakt. Groetjes, Chris

Reply
Esther 27 januari 2023 - 15:39

Vandaag heb ik dit recept in de crockpot express gemaakt. Het was heerlijk!

Reply
Karin 7 februari 2023 - 16:13

Wat kan ik ipv mosterd gebruiken?
Groetjes Karin

Reply
SmaakMenutie 8 februari 2023 - 13:52

Lastig, ik zou ‘m dan achterwege laten Karin!

Reply
Magnus Axel 7 juni 2023 - 16:32

Ik gebruik altijd mosterdpoeder van Colman’s. Vaak te koop bij de grote supermarkten of bij Toko. Heeft niet die zurige azijn smaak waar sommige niet van houden.

Reply
Sam kleijn 21 maart 2023 - 12:47

Hi ik heb dit gisteren gemaakt en het was super lekker. Zelfs de kinderen schepte 2x op.

Bedankt voor het heerlijke recept…

Liefs sam

Reply
Astrid 6 januari 2024 - 18:39

Heerlijk, dit maken we vaker.

Reply