Home Bijgerechten Ovenfrietjes met Parmezaanse kaas

Ovenfrietjes met Parmezaanse kaas

en Italiaanse kruiden

door SmaakMenutie
Ovenfrietjes met Parmezaanse kaas

Gezondere variant

Wie is er niet gek op friet? Wij zijn er in ieder geval gek op! Maar vandaag een iets gezondere variant. Deze heerlijke frietjes maak je in de oven en zijn dus helemaal niet vet. De Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden en knoflook maken ze onweerstaanbaar. En uiteraard extra lekker met een klodder mayo of ketchup. Mmmm!

Ovenfrietjes met Parmezaanse kaas

Ovenfrietjes met Parmezaanse kaas en kruiden

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 44 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 4 (vastkokende) aardappelen
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200-220 graden.
  • Schil de aardappels en snijd ze stukken ter grootte van frietjes/aardappelpartjes. Dep droog met keukenpapier.
  • Neem een grote (meng)kom en doe de droge aardappelpartjes in de kom. Voeg 2 el olijfolie toe en meng grondig (met je handen) door de aardappeltjes. Voeg ook 25 g Parmezaanse kaas toe en meng eveneens goed door alle aardappelpartjes.
  • Plaats een stuk bakpapier op een bakplaat en verdeel de aardappeltjes over de plaat.
  • Besprenkel de aardappeltjes nu met knoflookpoeder, gedroogde basilicum en oregano, zout en peper.
  • Plaats het geheel circa 25 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn.
  • Bestrooi zodra ze uit de oven komen met wat extra Parmezaanse kaas en zout en serveer direct!

Ovenfrietjes met Parmezaanse kaas makenOvenfrietjes met Parmezaanse kaasOvenfrietjes met Parmezaanse kaas en kruiden

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

19 reacties

Meilani 13 juli 2018 - 17:55

Echt heerlijk zijn deze patatjes!! Ben meteen verslaafd…..:-)

Reply
SmaakMenutie 13 juli 2018 - 19:07

Hoi Meilani, wat leuk om te horen! Wij zijn er ook verslaafd aan, heerlijk! 🙂

Reply
Amanda 12 september 2018 - 08:08

Echt heerlijk deze!

Reply
SmaakMenutie 12 september 2018 - 08:56

Hi Amanda, ja wij vinden ze ook heerlijk! En super makkelijk om te maken 🙂

Reply
Elle 26 november 2019 - 16:42

Ik snap die verslaving! ? Ze zijn echt verrukkelijk!!!!

Reply
SmaakMenutie 27 november 2019 - 11:53

Haha ja he 😀

Reply
Annemiek 25 juni 2020 - 18:27

Super lekker! Heerlijk gegeten

Reply
SmaakMenutie 26 juni 2020 - 10:22

Fijn Annemiek, dat horen we graag! 🙂

Reply
Petra 20 juli 2020 - 20:03

Zijn de rauwe aardappelpartjes wel gaar in 25 minuten, het is mij n.l. nog nooit gelukt.

Reply
SmaakMenutie 21 juli 2020 - 11:46

Hoi Petra, dat is een beetje afhankelijk van de oven (elke is weer anders). Maar met 25 minuten moeten ze wel gaar zijn. En anders even wachten tot ze goudbruin zijn. Even goed in de gaten houden dus 🙂 Succes!

Reply
Mirjam 26 mei 2021 - 15:26

De aardappels moeten niet eerst gekookt worden?

Reply
SmaakMenutie 26 mei 2021 - 15:46

Nee hoor! 🙂

Reply
Sabine 24 april 2022 - 20:36

HEERLIJK en lekker simpel om te maken!

Reply
Jenny 27 augustus 2022 - 18:32

Ongelooflijk lekker!

Reply
Michiel Gimpel 21 juli 2023 - 16:50

Ziet er lekker uit. Kan het ook in de airfryer? (of is dat vloeken in de kerk…?)

Reply
SmaakMenutie 24 juli 2023 - 15:09

Ja hoor, dat kan denk ik wel! Wij gebruiken het zelf niet maar het zou vast kunnen 🙂

Reply
Bep 22 juli 2023 - 18:00

Zo, dat was een heerlijk en goed geslaagd maaltje samen met de pita kipshoarma (zonder de pita) en wat komkommersalade. Voor herhaling vatbaar.
Dank weer voor de recepten en tot gauw weer.
Groetjes

Reply
Henne 13 december 2023 - 16:08

Dus 2 x zout erop ? En halverwege keren of omscheppen hoeft niet?

Reply
SmaakMenutie 14 december 2023 - 11:14

Klopt, naar smaak! In een hetelucht oven hoef je ze niet te keren hoor 🙂

Reply