Home Vlees en kip Kipschnitzel

Kipschnitzel

met ravigotesaus

door SmaakMenutie
Kipschnitzel

Oostenrijks tintje

Vandaag maken we een gerecht met een Oostenrijks tintje; kipschnitzel. De bekendste variant onder de schnitzels is waarschijnlijk de Wiener schnitzel. Deze is gemaakt van dungesneden kalfsvlees. Wij maken vandaag een kipschnitzel. Minstens zo lekker en in een heerlijk krokant jasje. En dat in een half uurtje. Lekker met zelfgemaakte frietjes en ravigotesaus of champignonroomsaus. Serveer net als wij met bijvoorbeeld deze frisse waldorfsalade. Liever een schnitzel van varkensvlees? Kijk dan even hier. Mahlzeit!

Kipschnitzel

Kipschnitzel

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 35 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 40 g paneermeel
  • 40 g bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout
  • Peper

Zo maak je het

  • Sla 2 kipfilets plat met een vleeshamer of gebruik de onderkant van een pan. 
  • Bestrooi de kipfilets rondom met zout, peper en paprikapoeder.
  • Zet 3 diepe borden klaar en vul van links naar rechts met 40 g bloem, 1 geklutst ei en 40 g paneermeel.
  • Wentel nu de kipfilets eerst door de bloem, zorg dat ze goed bedekt zijn en schud de rest los van de kip. Daarna haal je ze door de ei, wederom goed bedekken. En tot slot door het paneermeel.
  • Verhit een flinke klont boter in een ruime koekenpan en bak op middelhoog vuur 8-10 minuten gaar. Serveer met een schijfje citroen en bijvoorbeeld frietjes. Lekker met ravigotesaus!

Schnitzel receptKipschnitzel makenKipschnitzelSchnitzel saus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

5 reacties

Melanie 7 december 2020 - 22:02

Gister dit gerecht gemaakt en het smaakte heerlijk!?
Bedankt en ga zo door! ??

Reply
SmaakMenutie 11 december 2020 - 15:30

Fijn dat de schnitzel in de smaak viel Melanie, leuk om te horen! 🙂

Reply
Brenda 20 november 2021 - 17:11

Vandaag gemaakt. en is in de smaak gevallen dankjewel

Reply
John Coertjens 26 augustus 2023 - 13:17

Wil je een extra krokante paneerlaag om je scnitzel voeg dan 1-2 el ijskoud bruisend water toe wanneer je het ei losklopt.

Reply
John Coertjens 26 augustus 2023 - 13:18

Wil je een extra krokante paneerlaag om je schnitzel voeg dan 1-2 el ijskoud bruisend water toe wanneer je het ei losklopt.

Reply